Silvia Antemia a lansat o versiune inedită a unei piese cunoscute:...

Silvia Antemia a lansat o versiune inedită a unei piese cunoscute: „Muzica veche românească are piese foarte frumoase în repertoriu“

0
DISTRIBUIȚI

Silvia Antemia a lansat o versiune inedită a piesei Cristina de Maria Răducanu, melodia fiind inclusă în proiectul Sofa Sessions, care a pornit la drum cu câțiva ani în urmă.

„Piesa Cristina am auzit-o prima dată acum câțiva ani și mi-a rămas în minte. M-am gândit s-o cant într-o versiune live cu Sofa Sessions pentru că mi-a plăcut foarte mult colaboararea cu Dan Oros care se pricepe foarte bine la aranjamentul muzical. Cum nu mai suntem în pandemie m-am gândit că ar fi frumos s-o cânt live dar acest lucru este în plan și se va concretiza probabil în curând. M-am gândit să colaborez cu Ioan Popovici care este un chitarist foarte bun și interpretează frumos. Pe lângă că îmi place această piesă am vrut să cânt și ceva mai deosebit, ceva mai rar, ceva ce nu se cânta mereu.

Încerc mereu să fac lucruri mai deosebite și mai diferite în care să îmi pun și amprenta artistică.


Nu îmi place să cant niște coveruri care s-au mai cântat de 1000 de ori cu toate că sunt mai cunoscute publicului. Acest gen de muzică este diferit față de meseria mea și genul meu de muzică adică Opera. Este în același timp și o provocare să ieși din zona de confort și să interpretezi niște piese diferit decât în stilul clasic. Așa că am reușit să îl conving pe Dan și pe Ioan să facem acest proiect . Consider că muzica vechie românească are piese foarte frumoase în repertoriu care dacă ar avea un alt aranjament mai actualizat ar putea fi adusă și mai aproape de generația tânără care a crescut ascultând cu totul altă muzică“,, spune Silvia Antemia. .

Dan Oros, este creatorul proiectului derulat sub genericul Sofa Sessions. Membru fondator al formației timișorene Effect Band (care l-a avut ca mentor pe Arpad Kajtar o figură binecunoscută în scena locală) a inițiat acest proiect cu o serie de remake-uri realizate cu artiști din întreaga lume, din țări ca Chile, Franța, Croația, Cehia, Brazilia sau altele. Anul trecut celebra melodie a lui Gheorghe Dinică, „Sunt vagabondul vieții mele“, a avut parte de o interpretare inedită realizată de Tias (din Insulele Reunion) și Silvia Antemia, în cadrul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.