Flavius Neamciuc, fotograf timișorean stabilit la Berlin, aduce un nou concept de...

Flavius Neamciuc, fotograf timișorean stabilit la Berlin, aduce un nou concept de studio la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

The Livingroom, un concept nou de studio de fotografie vine cu a doua ediție la Timișoara, în perioada 13-26 mai. Prima ediție a proiectului a avut loc în noiembrie 2023, în halele Faber.

Proiectul reprezintă un studio pop-up de fotografie inedit, care combină ședințele de fotografie profesioniste cu evenimente culturale (proiecția scurtmetrajului ”Duminica”, o zi de cafenea pop-up cu Doppio). Creat de fotograful Flavius Neamiuc, The Livingroom încapsulează o lume a creativității expansive, în care este încurajată libertatea de a visa, iar cele mai îndrăznețe viziuni prind viață.

Aflându-se în halele FABER, spațiul de 250 mp, cu caracter industrial, dar neutru, funcționează ca o pânză care invită la posibilități nesfârșite de expresie, iar tavanele înalte inspiră o imaginație fără limite. De la instalații artistice ambițioase la evenimente excentrice, The Livingroom este un spațiu versatil, potrivit pentru cele mai diferite și ambițioase proiecte.

Proiectul a apărut din dorința de a introduce factorul uman în ședințele foto și de a crea un spațiu confortabil în care oricine își poate exprima ideile.


The Livingroom reprezintă o sufragerie în care fiecare vizitator se poate simți ca acasă, datorită decorului și echipamentului prezent, dar și datorită intimității care se creează în spațiu. Ce a început cu o masă, un fundal foto, câteva scaune s-a transformat într-o adevărată sufragerie cu elemente și obiecte eclectice din diferite domenii.

”Mi-am dorit ca oamenii să simtă un soi de ”acasă”, o senzație de confort, de siguranță. Așa că unde te simți mai bine decât la tine în sufragerie? Tot ce am făcut aici e o reflecție a noastră ca oameni, o reflecție a culturii pe care noi încercăm să o promovăm. The Livingroom e despre comunicarea dintre noi și capacitatea de a crea amintiri în momentele astea.” . spune Flavius Neamciuc

După ce anul trecut, proiectul a adunat în jurul său o comunitate de creativi, artizani, antreprenori, videografi, designeri, ediția de anul acesta promite a fi plină de evenimente neconvenționale (ateliere cu artizani locali, întâlniri cu creativi, ședințe foto în cele mai diverse stiluri).

Cu peste 18 ani de experiență în fotografie, Flavius Neamciuc este profund pasionat de vizualuri și vede fotografia nu doar ca pe o formă de artă, ci și ca pe o metodă puternică de comunicare. În căutarea constantă a poveștilor ascunse, el își propune să le prezinte într-o manieră plăcută din punct de vedere estetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.