Nicolae Robu, apărător al deciziei de a lăsa muncitorii români să plece...

Nicolae Robu, apărător al deciziei de a lăsa muncitorii români să plece în Germania: „Ce vreţi să facem cu ei? Să-i lăsăm să moară de foame?”

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei s-a situat de partea guvernului şi în privinţa deciziei de a permite muncitorilor să călătorească în Germania pentru a lucra în plină pandemie de coronavirus. În acest caz, Nicolae Robu s-a arătat îngrijorat că sutele de mii de „compatrioţi” reveniţi în ţară nu ar avea loc de muncă acasă.

Robu vede plecarea românilor la cules de sparanghel ori căpşuni o situaţie „win-win” şi a fost ca de obicei, virulent, la adresa celor care ar avea altă părere. „Acum e de actualitate plecarea la sparanghel în Germania. De ce facem atâta caz? Oameni buni, sunt veniţi sute de mii de compatrioţi în ţară, ei nu au niciun venit. Ce vreţi să facem cu ei? Să-i lăsăm să moară de foame.


Să ajungă să fure? Ei nu sunt hoţi, sunt oameni harnici. Sunt oameni care au muncit şi vor să muncească. Dacă piaţa românească nu le dă de lucru. Că nu o să lea dea statul, nu suntem în epocat în care guvernul dă de lucru. Suntem o ţară a UE… Dacă există o cerere într-o parte. De ce să nu ne asumăm convenţii? De genul «win-win». Se întâlneşte cererea cu oferta. Oamenii se întorc unde au mai fost şi fac o muncă pentru care nimeni nu poate să-i blameze. Ce-i dacă se ocupă de cules sparanghel. Ruşinos e să fii în putere şi să nu munceşti. Să iei pomeni de la cei care muncesc…”, a spus Nicolae Robu.

„Eu iată am puterea să spun: trebuie ajutaţi să plece, cei care simt că aici nu au din ce trăi şi care vor să muncească şi ştiu că au unde să plece, să muncească. Cei mai mulţi am înţeles că pleacă unde au mai lucrat de ani de zile. Nu trebuie să se întâmple lucrurile astea pe furiş, noaptea pe câmpuri, noaptea ca hoţii, cum s-a consacrat o formulă… trebuie să fie un lucru asumat”, a adăugat edilul.

Într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle, Szabolcs Sepsi, care lucrează într-un centru de consiliere din cadrul proiectului Faire Mobilität, susţine că nemții îi închid pe toți muncitorii în barăci și aceştia mănâncă, dorm și se spală la grămadă, fără să se țină cont de distanțarea socială.

4 COMENTARII

  1. Uite un incult care vrea poate din interese să pară incult el este un smecher depășit și ne băgat înseamă deoarece face parte din propaganda lui România Normală și atât nimic mai mult. Poate și sigur va veni și ziua adevărului????
    Domnule primar sunteți depășit total și de situație și de lumea reală…..

  2. Chiar asa, ce sa faceti cu ei? In afara de a va bate cu promisiunile electorale in piept, anatemizandu-i pe care care au provocat exodul compatriotilor si tunand pe toate drumurile cum o sa-i aduceti voi acasa, v-ati trezit cu ei in ograda si cum nu aveti nici un program, nici o viziune, ca sa le asigurati locuri de munca in tara dupa prapadul pe care l-ati facut, voi, intreaga clasa politica, fara exceptie, nu stiti cum sa va descotorositi mai repede de ei. Guvernul are alte treburi mai importante, da din colt in colt sa castige alegerile si sa umple buzunarul partidului si al sustinatorilor, nu sa-si ajute cetatenii. Dar dumneata nu esti decat o mica haimana politica invatata de pe vremea comunistilor sa respecte linia partidului si sa nu iasa din cuvantul lui. Noi, astia care nu suntem inregimentati, ne intrebam ce sa mai facem cu dumneata acolo, la primarie? Ca nu mai suntem in epoca in care ne impune partidul pe cine sa alegem primar. Daca n-o sa mai ai din ce trai, te duci si dumneata, la toamna incolo, la cules de prune sau ce-o mai fi de sezon, ziua, ca oamenii cinstiti, ca n-o sa te tina statul degeaba.

  3. dar cu restul de 1/3 din populatia tarii care va muri de foame pentru ca sta inchisa in casa ce facem, domnu’ retardat microbu, domnule horroris menopauza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.