Nicolae Robu, promisiune pentru timişoreni în timpul pandemiei: „Vom avea şi cele...

Nicolae Robu, promisiune pentru timişoreni în timpul pandemiei: „Vom avea şi cele mai frumoase trotuare din România”

3
DISTRIBUIȚI

 

Deşi România şi Timişoara se află încă în plină pandemie, Nicolae Robu se aşteaptă ca după ieşirea din starea de urgenţă cetăţenii „să se bucure” de lucrările făcute de primărie. Numeroase parcări şi trotuarele cele mai frumoase se află pe lista promisiunilor făcute de edil.

„Sperăm să se iasă cât mai repede din pandemie şi să se bucure toţi timişorenii de ce am făcut noi în această perioadă de criză de pandemie. În zona centrală se lucrează la trotuare şi, din ce în ce mai clar e cât de frumos o să arate toată această zonă, când totuarele vor fi finalizate, vom avea şi cele mai frumoase trotuare din România.


Asigur lucrul acesta”, a spus Robu în conferinţa online de astăzi. Vă reamintim că Direcția pentru Cultură Timiș a depus plângere penală după ce în centrul istoric al Timișoarei, primăria a început amenajarea trotuarelor fără avizul obligatoriu de la această instituție și fără a exista autorizație de construire.

Primarul s-a lăudat cu şantierele rămase deschise în perioada pandemiei, mai precis cu parcările de care ar beneficia timişorenii în cartiere. „S-a finalizat o parcare mare recent, în curând va fi gata alta. De această dată în cartierul Calea Lipovei, alta în Martirilor, peste tot unde am avut înainte garaje. În locul lor facem amenajări frumoase şi funcţionale, locuri de parcare, spaţii verzi. Acolo pe strada Sirius, unde e ultima, deja dată în folosinţă, urmează să amenajăm spaţiile verzi, să plantăm atâţia copaci cât permite spaţiul… punem o mulţime de bănci în faţa blocurilor… Recent s-a finalizat una pe Dragalina în zona Gării de Nord. S-au reluat lucrările pe strada Liege, la un moment dat s-au suspendat lucrările, a trebuit să se lucreze la reţeaua de gaz, a trebuit să stăm pe loc, nu ştiu dacă lucrurile sunt rezolvate totalmente, dar eu am dat dispoziţii să se amenajeze acea parcare. Nu e normal să avem totul scormonit acolo şi să stăm luni de zile pe loc”, a mai spus Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. La ce pret vom avea trotuarele? Daca vor fi tot la fel de neincapatoare sunt numai bani aruncati pe geam. Acum avem un trotuar de 1,2 m latime impartit in doua, jumatate pentru pietoni si jumatate pentru biciclisti. Cum mergem pe acolo impreuna cu sotia domnule primar? Acele ,,piste” de bicicleta au fost numai un pretext de campania si de a se fura bani prin vopsirea trotuarelor, in multe locuri pe mijlocul pistei sau al trotuarelor sunt copaci. Vedeti in tarile mai civilizate cu care vrem si noi sa tinem pasul cat este de lat un trotuar si cat este de lata o pista de biciclisti. Noi facem niste struto-camile care nu sunt nici una nici alta dar costa cat amandoua. Nu v-ati saturat de lucrurile facute numai de dragul de a fi facute, adica pentru a se putea frauda banii publici? Nimeni nu verifica aceste firme referitor la calitatea lucrarilor, garantii, etc. Vedem la tot pasul lucrari de mantuiala facute pe bani publici-si e vorba de bani multi- dar niciodata nu am auzit de anchetarea vreunei firme pentru efectuarea defectuoasa a lucrarilor cu toate ca aceste lucrari se degradeaza foarte repede.

  2. Domnule, nu sunt prea banale modelele astea? Prea lipsite de viata? Uite ce zic eu: sa faci asa, niste mozaicuri, cu chipul dumitale, multiplicat de-a lungul intregului trotuar. Si ca sa nu fie prea monoton, te poti imortaliza in diferite ipostaze, curajoase, cum ar fi cocotatul pe o macara sa tai niste cabluri, duioase, zdranganind la chitara si lalaind la colt de strada, festive, cu taieri de panglici si aplauze si multe altele. Iar pe pistele de biciclete sa fie scris numele tau, cu toate titlurile pe care i le atasezi. Ar fi ceva frumos, elegant, ce n-a vazut nici Las Vegas-ul, chiar daca o sa te calce lumea in picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.