Proiectul unor studenți timișoreni, câștigător la un concurs lansat de Institutul Francez...

Proiectul unor studenți timișoreni, câștigător la un concurs lansat de Institutul Francez și Ambasada Franței

0
DISTRIBUIȚI

Concursul de proiecte „Sprijin pentru inițiativele civice ale tinerilor 2020”, lansat la începutul acestui an de Institutul Francez și Ambasada Franței în România, a ajuns la final iar un juriu alcătuit din trei persoane implicate în asociații de tineret a desemnat la finalul săptămânii trecute câștigătorii.

Pentru prima parte a concursului de proiecte, dedicate inițiativelor civice, au fost depuse 74 de dosare, iar pentru cea de-a doua, care vizează organizarea unui hackthon civic, un număr de șapte proiecte. Concursul s-a adresat atât organizațiilor de tineret din România cât și asociațiilor franceze care colaborează cu ONG-uri românești.

Printre cele șapte proiecte câștigătoare, se numără și cel prezentat de Liga Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) de la Timișoara, care a propus organizarea unui hackaton „UniHack”.


Șase proiecte alese sunt dedicate inițiativelor civice conduse de tineri și vor primi o cofinanțare de până la 5.000 de euro, iar cel de-al șaptelea, propus de studenții timișoreni, a fost selectat în cadrul celei de-a doua secțiuni, și va beneficia de o co-finanțare de până la 8.000 de euro.

Hackthonul propus de Liga AC presupune participarea a 150 de tineri din România și din alte țări europene care, în ultimul sfârșit de săptămână din septembrie, vor propune, sub îndrumarea unor mentori, soluții informatice pe teme precum protecția mediului, dezvoltarea comunității sau activismul civic. Acesta se dorește a fi un proiect inovator în beneficiul tinerilor din România, generația căreia îi revine rolul de a construi lumea de mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.