Timișoreanul Decebal Dașcău, implicat în realizarea unui film documentar despre Wuhan VIDEO

Timișoreanul Decebal Dașcău, implicat în realizarea unui film documentar despre Wuhan VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Decebal Dașcău – stabilit de mai mulți ani în Canada – este editorul unui documentar canadian, filmat „undercover“, cu titlul „Inside Wuhan“.

„Filmat sub acoperire în mijlocul blocajului, Inside Wuhan spune povestea călătoriei unui canadian prin epicentrul COVID-19. Documentarul este produs de Ballinran Entertainment și White Pine Pictures, în asociere cu Bell Media CTV W5, cea mai lungă serie de documentare care a rulat și cel mai bine cotat din Canada“, se spune în descrierea acestui documentar.

Decebal Dașcău este „regizor, director de imagine și editor“ la Ballinran Production, începând din 2007.


Înainte de a se stabili peste Ocean, Decebal Dașcău a fost director de imagine în perioada 1989 – 1996 la TVT ’89 Timișoara. Printre realizările sale de dincolo de ocean se numără și documentarul „Death or Canada”, care a fost difuzat de History Channel Canada și RTE One Irlanda.

Cu patru ani în urmă, Decebal Dașcău a colaborat alături de un alt timișorean stabilit în Canada, Saşi Vuşcan, la realizarea peliculei „Mostly Sunny”, realizată de regizorul Dilip Mehta, un documentar fascinant despre vedeta de filme pentru aduţi Sunny Leone, devenita Bolywood Star in India. „Mostly Sunny” a fost selectat în gala TIFF 2016, Toronto International Film Festival, un important festival de film din America de Nord.

Una dintre cele mai interesante secvențe ale documentarului „Inside Wuhan” se petrece la gara din localitate, într-o scenă care amintește de un thriller science fiction. La fața locului nu sunt trenuri. Peroanele principale sunt goale. Și totuși, difuzoarele continuă să îndemne pasageri inexistenți să aibă grijă de copiii lor în mijlocul mulțimilor inexistente…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.