Valentin Ivănescu, solistul formației Rockabil: „Fiți liniștiți și ascultători, cu ajutorul bunului...

Valentin Ivănescu, solistul formației Rockabil: „Fiți liniștiți și ascultători, cu ajutorul bunului Dumnezeu vom trece și peste asta și ne vom reîntâlni la concerte“

0
DISTRIBUIȚI

Cel de-al doilea material discografic al formației Rockabil, „Un cântec promis“ va avea parte de o prezentare amplă în cadrul unei întâlniri online cu fanii trupei, care se va desfășura sâmbătă 11 aprilie, de la ora 23.00, pe frecvențele Radio România Actualități, în cadrul emisiunii „Colecția de Muzică“, realizată de Felix Crainicu. Concertele de lansare a acestui disc au avut loc la Lugoj, Timișoara și Reșița, iar turneul de promovare a acestuia ar fi trebuit să continue și cu un recital în capitala țării, care a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Am realizat un mini-interviu cu solistul formației Valentin Ivănescu, în care am aflat cum a fost primit acest disc, care este mesajul trupei pentru fani în vremurile complicate pe care le trăim și planurile de viitor ale muzicienilor veterani care alcătuiesc Rockabil.

– Cum a fost primit „Un cântec promis“?

– Am fost foarte bucuroși c-am avut oportunitatea să prezentăm și publicului acest al doilea album al nostru, cu trei concerte ținute în trei orașe diferite: Lugoj pe 14 decembrie 2019, Timișoara pe 29 februarie 2020 și Reșița pe 7 martie, practic cu casă închisă la ultimele două recitaluri. La ultimul concert… sperăm să reușim cât mai curând să-l înlăturăm pe „ultimul” din limbaj… a fost o adevărată nebunie, cu greu am fost lăsăți să plecăm acasă, cărășenii scandând: „încă una și-ncă una, bravo timișorenilor”! Când eșți răsplătit cu un asemenea feedback, satisfacțiile, emoțiile, trăirile tind către valori maxime.

– Cum treceți prin vremurile de pandemie și care este mesajul pe care îl adresați celor care vă ascultă? Credeți că viața muzicală va reveni la „normal“ după terminarea pandemiei?

– Nu-i deloc plăcut să stai acasă obligat, ne aducem aminte de ceea ce ne povesteau mai vârstnicii despre cei care erau condamnați politic în anii ’50 și primeau DO, domiciliu obligatoriu în buletinul de identitate.


Poate că e deplasată comparația, dar nici departe de adevăr, nu este. Personal locuiesc într-o casă la Buziaș, unde te mai mișți prin curte, mai ieși și-ti cauți de lucru prin grădină, sau apuci pur și simplu chitara acustică atunci când se mai aprinde câte un beculeț ce vestește o idee de piesă nouă. Nu cred că există om normal în lumea asta care să nu spere, așa și noi ne gândim că la urmă urmei ne vom relua cu toții activitățile cotidiene, de-nțeles și pasiunea de-a cânta și de-a încânta pe cât posibil.

– Care sunt planurile de viitor ale formației? Vă gândiți să scoateți și un videoclip din acest album?

– În primul rând ne dorim și va dorim să fim cu toții sănătoși. Vrem să înnodăm firul lăsat la mijloc de martie, cu seria de concerte care au fost anulate din cauza pandemiei și să onorăm invitația de-a fi prezenți la București într-o emisiune la radio și un recital într-un binecunoscut și select club de-acolo (ambele erau programate să aibă loc pe 27 martie). Punem țara la cale și pentru un videoclip, pe care ni-l dorim cât mai simplu și mai aproape de cei care ne apreciază, rămânând să hotărâm cu toții care va fi piesa aleasă. Deocamdată, timp este berechet. Fiți liniștiți și ascultători, cu ajutorul bunului Dumnezeu vom trece și peste asta și ne vom reîntâlni la concerte. Cu siguranță se va reveni la normalitate, întrebarea este: când…?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.