Alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, iar cele parlamentare în...

Alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, iar cele parlamentare în 6 decembrie

1
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă seară, că alegerile locale ar putea fi organizate la finalul lunii septembrie, începutul lui noiembrie, iar votul pentru alagerile parlamentare ar urma să fie organizat în 6 decembrie.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi.


De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale.”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Premierul a anunțat că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 6 decembrie.

„În ce priveşte alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii”, a subliniat Orban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.