Început de revoltă în razia preventivă de 1 mai prin marginile Timișoarei....

Început de revoltă în razia preventivă de 1 mai prin marginile Timișoarei. Câte amenzi și avertismente s-au dat

2
DISTRIBUIȚI
Locuitorii din cartierul Kuncz pivind desfășurarea de forțe a Poliției Foto Virgil Simonescu

Când au intrat polițiștii și jandarmii pe strada Satu Mare din cartierul Kuncz s-a dat alarma pe maidanul din mijlocul străzii. În câteva secunde au dispărut toți cei ce stăteau la vorbă în fața curților. De după gardul de tablă, aliniați ca sardelele aveau o singură întrebare ”de ce a venit Poliția? S-a întâmplat ceva?”. Un subcomisar flancat de mascații de la SAS le-a făcut instructajul de prevenire cu statul în casă și distanțarea socială. ”Da, da” i-au răspuns țiganii care au rămas umăr lângă umăr. Unul mai revoltat, care era cu grătarul în mijlocul curții, striga nervos că primarul n-a făcut drumurile, că nu-i ajută să-și facă buletine și că doar vine Poliția. Când a zărit mascații, brusc a devenit amabil și și-a găsit și buletinul. În timp ce agenții verificau câțiva bicicliști și trecători de declarații, din difuzoarele unui Logan se repeta non-stop îndemnurile la igienă personală și stat în casă.

La un butic de pe strada Mătăsarilor, doi bărbați care tocmai ieșeau au dat nas în nas cu ”organele”. ”Am ieșit să îmi iau o cafea. Stau peste drum. Ce îmi dați amendă? Am înțeles că azi e voie fără declarație”, a început să strige nervos unul dintre ei. Avea o declarație la el cu altă dată. ”Nu am știut ce dată e”, a continuat pe același ton agresiv bărbatul. Celălalt tăcea. După câteva minute, agenții au terminat de scris procesele verbale – cel liniștit, avertisment, cel nervos – 2000 lei. ”E amenda minimă. Lui i-am dat avertisment. E chestiune de atitudine. Stai liniștit că nu se îmbogățește statul din amenda asta. Poți să contești în 15 zile la judecătorie”, i-a spus agentul bărbatului supărat că nu mai poate bea o cafea liniștit peste drum de casă.

În zona UMT, când polițiștii au ajuns printre blocuri și au început să legitimeze trecătorii, de pe la balcoane au început comentariile. ”Ce aveți, mă, cu oamenii? Nu au voie să meargă la magazin să-și ia de mâncare? Am văzut noi pe internet cum faceți abuzuri”, striga nervoasă de la etajul unu o femeie trecută de prima tinerețe. ”Huoooo, să vă fie rușine”, îi ținea isonul un vecin de la etajul trei. ”E acțiune preventivă, doamnă, nu să dăm amenzi”, i-a strigat unul dintre agenți.

După vreo trei minute de vociferări, când au văzut că nimeni nu-i amendat, au început să filmeze sau să facă live-uri pe Facebook.


”Acum nu e nimeni că a venit Poliția. În rest, nu are lumea nicio frică, nicio treabă. Se plimbă fără grijă”, comenta amuzat un vânzător de la unul dintre magazine. Bilanțul raziei de prevenire – 11 avertismente și patru amenzi minime de 2.000 lei.

2 COMENTARII

  1. Jalnica politia. Chiar nu au imbunatatit cu nimic situatia, nu au ajutat pe absolut nimeni. Doar ura in plus impotriva politiei si a guvernului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.