Proiecte propuse de cinci spitale din județ, aprobate de CJ Timiș. Pentru...

Proiecte propuse de cinci spitale din județ, aprobate de CJ Timiș. Pentru ce vor fi cheltuiți banii

0
DISTRIBUIȚI

Și în acest an Consiliul Județean Timiș intenționează să continue finanțarea spitalelor municipale din Timișoara și Lugoj și a celor orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget, pentru fiecare fiind prevăzută o sumă cuprinsă între 450.000 și 500.000 lei, destinată achiziționării de aparatură medicală din bugetul de 2,9 milioane de lei alocat.

O comisie specială a consiliului județean a aprobat proiectele depuse de fiecare spital, acestea având posibilitatea de a le cofinanța. Spitalul Municipal din Timișoara a solicitat finanțare pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație necesară îmbunătățirii diagnosticului precoce la pacienții cu boli rare oculare, iar spitalul din Deta dorește să achiziționeze un aparat Roentgen digital, pentru secția de radiologie.


Comisia a decis ca spitalul timișorean să primească suma de 451.913 lei, aceeași sumă fiind prevăzută și pentru spitalul din Sânnicolau Mare. Spitalul din Lugoj va primi 453.166 lei, cel din Jimbolia 480.206 lei, pentru spitalul din Deta se vor aloca 499.800 lei iar pentru cel din Făget, 495.000 lei. Aceste alocări au fost aprobate prin votul consilierilor, în ultima ședință de consiliu județean, care a avut loc în această săptămână.

„Finanțarea s-a făcut în baza unui ghid cu reguli clare” – precizează președintele CJT, Călin Dobra – iar sumele sunt duble față de anul trecut, când a fost inițiată, în premieră, această schemă de finanțare. Acestea se adaugă celor prevăzute pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, care se ridică la aproape 12 milioane de lei.

Spitalele au termen până la sfârșitul lunii noiembrie să facă achizițiile necesare și să transmită consiliului județean documente justificative pentru cheltuielile efectuate, în vederea decontării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.