Samuel Dominic Fritz: ”În anul 2020, nu există nici măcar un peisagist...

Samuel Dominic Fritz: ”În anul 2020, nu există nici măcar un peisagist în Direcția de Mediu din primărie”

1
DISTRIBUIȚI

Samuel Dominic Fritz, candidatul USR pentru funcția de primar al Timișoarei, a comentat, ieri, tăierea unui copac din Piața Victoriei. ”Cică copacul a fost ”uscat” și trebuia tăiat. Doar că un copac nu se usucă pur și simplu așa. Să fie din cauza prostului management al vegetației urbane realizat cu personal necalificat? Să fie din cauză că s-au amplasat în anii trecuți fundațiile marchizelor extensibile pentru terase pe suprafața rădăcinii, cu complicitatea primăriei?”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

USR-istul susține că este nevoie de profesioniști pentru gestionarea spațiilor verzi din Timișoara ”La începutul secolului 20, în Timișoara, orașul parcurilor și al florilor, exista un grădinar șef.


În anul 2020, nu există nici măcar un peisagist în Direcția de Mediu din Primărie. (…) Vom re-înființa serviciul de grădinar șef al orașului. El va lucra cu personal specializat care știe să respecte legislația și bunele practici, de exemplu ghidul de bună practică pentru administrarea spațiilor verzi”. De asemenea, acesta a anunțat că se va realiza ”pe bune registrul local al spațiilor verzi în care fiecare arbore din Timișoara e înregistrat cu vârstă, starea de sănătate, locația exactă etc., și care e actualizat în timp real, așa cum ne obligă legea”.

Fritz a concluzionat ”cel mai important e să nu acceptăm lucrurile așa cum sunt. Nu sunt normale. Le putem și le vom schimba”.

1 COMENTARIU

  1. Dar noi știm că Robu cu gașca lui din lumea interlopă sunt cei mai mari peisagiști din Timișoara, au doar fumuri în cap și figuri.
    Nu cred că mai avem nevoie de peisagist, dacă spațiul verde pleacă la investitori de carton, evazioniști???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.