Laborator pentru depistarea coronavirusului la Spitalul Judeţean Timişoara. Ce capacitate de testare...

Laborator pentru depistarea coronavirusului la Spitalul Judeţean Timişoara. Ce capacitate de testare are

0
DISTRIBUIȚI

 

Spitalul Judeţean Timișoara beneficiază de un nou laborator de testare COVID-19. Aparatura a costat 500.000 de lei și poate efectua 500 de probe pe zi, practic dublând capacitatea oraşului de depistare a noului coronavirus.

Noul laborator a fost inaugurat oficial azi de către managerul Spitalului Județean Timiș, Raul Pătrașcu și de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Noul echipament dispune de o linie completă de extracție automată și manuală a acizilor nucleici, precum și amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura de tip RT-PCR a costat 500.000 lei şi a fost achiziţionată din fondurile Ministerul Sănătății. Laboratorul dispune și de o linie completă dată în comodat de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.

Capacitatea noului laborator e de 500 de probe pe zi cu ajutorul a opt cadre medicale.


Acestea pot lucra 24 din 24 de ore. Testele pentru determinarea infecției cu noul coronavirus vor fi efectuate pacienților care se încadrează în criteriile de testare și definiția de caz actualizată precum și personalului medical. După încheierea epidemiei, aparatura existentă va putea fi folosită și pentru detecția altor tipuri de viruși (virusul HIV, virusul hepatic, etc). La Timişoara se mai efectuează teste pentru depistarea SARS-CoV 2 la Spitalul Municipal şi „Victor Babeş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.