Tinu Vidaicu despre redeschiderea cluburilor: „Ieșirea din criză o văd gradual, de...

Tinu Vidaicu despre redeschiderea cluburilor: „Ieșirea din criză o văd gradual, de la puțini la tot mai mulți“

0
DISTRIBUIȚI

Tinu Vidaicu a „intrat“ în zona căreia ne place să o etichetăm drept „entertainment“ prin anul de grație 1999. După ce și-a câștigat faima ca DJ Force, a trecut și în zona de management de cluburi. Printre multele altele, este „vinovat“ și de succesul clubului Epic. Odată cu instaurarea carantinei provocate de pandemia mondială, activitatea cluburilor din întreaga lume a fost suspendată, întreaga industrie a entertainment-ului fiind într-un impas strașnic. Am realizat un interviu cu Tinu Vidaicu, în care am aflat cum au fost cluburile afectate de pandemie, cum se vede ieșirea din criza mondială și ce măsuri ar trebui luate de autorități pentru revigorarea evenimentelor din zona de enetertainment.

– Cum a afectat perioada de autoizolare impusă de pandemie activitatea clubului Epic?

– Ca și toate celelalte cluburi, a luat o pauză. Domeniul e în zona cu activitate compromisă total. Nu ai șanse să funcționezi nici 50%, nici 10%; activitatea este inexistentă. Sunt variante complementare activității principale la care ne-am gândit, la un moment dat, bazate pe awareness-ul pe care îl are clubul. Printre acestea erau vânzarea de merchandising, petreceri online cu bilete, întâlniri drive-in, etc. Însă, după câteva „minute” de analiză, am realizat că sunt mult prea mici pentru a face „primăvară” la nivelul normal la care am ajuns să funcționăm, la cifra de afaceri, numărul de angajați, investițiile în locații, birouri etc.

Am realizat, totuși, emisiunea online „Epic On Air”, pentru a conecta atât prietenii clubului cât și fanii muzicii pe care o compunem prin proiectul Dirty Nano, dar și cea pe care o promovăm prin dj-ii casei: John Trend și Jay Ko. A fost un flux de energie senzațional între noi și ei, dar mai ales între ei și ei. Avem o comunitate wow! S-a înregistrat un număr record de vizualizări și comment-uri pe toate cele patru platforme pe care am emis și decizia de a nu fi contra vreunui cost a fost cea mai bună, nu au existat restricții și oamenii epici s-au simțit liberi.

– Pe data de 1 mai, la Ponton Baraj, a avut loc tradiționalul party, unde ai mixat online. Care a fost feedback-ul acestei transmisii și cum te-ai simțit mixând fără public prin preajmă?

– Petrecerea de 1 mai, de la Ponton Casa Baraj, este o tradiție de ani de zile și „singurătatea” a fost cam greu de suportat. A fost un exercițiu de două ore în care mi-am imaginat ponton-ul plin și mi-am adus aminte de momentele faine pe care le-am trăit de-a lungul anilor.


Ceea ce mi-am dorit cel mai mult a fost să aducem feeling-ul în casele tuturor! Am vrut să fie vorba despre loc, despre frumusețea muntelui Semenic, a lacului și a naturii, care ne este gazdă bună de atâta timp. Am vrut, efectiv, să #bag natura în casele oamenilor, pe muzica pe care rezonez. Cred că am reușit. Mă conectez puternic cu muzica care îmi place, iar asta, potențată de momentul apusului, steagul României și pontonul gol…m-au cam emoționat și am avut câteva momente în care am simțit că nu mai pot continua. Pare puțin teatral și nu-mi plac chestiile astea siropoase, dar așa a fost, am trecut peste și… we did it!

– Crezi că viitorul cluburilor este online? Cum vezi tu ieșirea din criza provocată de pandemie în domeniul entertainment-ului?

– Nu, viitorul cluburilor nu este online! Dacă aș ști sigur că așa va fi, renunț fără să ezit. Cluburile sunt pentru starea de bine a oamenilor #punct! În club socializezi, cunoști oameni, închei o săptămână poate stresantă, asculți muzică, flirtezi. Clubul, prin varietatea largă de beneficii pentru simțuri, nu te lasă să fii depresiv, plictisit sau alte derivate. Ieșirea din „criză” o văd gradual, de la puțini la tot mai mulți.

– În diverse țări europene, autoritățile au anunțat deja câteva măsuri de relaxare care includ inclusiv și deschiderea unor cluburi cu o capacitate redusă a publicului. La noi în țară nu s-a anunțat nimic în acest sens. Cum crezi că ar trebui sprijinită activitatea cluburilor și a festivalurilor de către autorități?

– Cred că în toate cazurile referitoare la „deschideri” este vorba despre două lucruri: densitatea de oameni pe metru pătrat coroborat cu sisteme de reguli de flux, la care să fie obligate locațiile. Nu la fel, dar în genul regulilor ISU în urma regretatului Colectiv. Nu e suficient să prevezi distanța dintre mese la un restaurant sau la o terasă, atâta timp cât oamenii se pot „aglomera” la toalete, intrări/ieșiri etc. Poate colegii mei „horecari” nu sunt de acord cu mine la primul instinct, dar spun asta fiindcă am convingerea că e mai sigur și mai sănătos să existe un set de reguli clare, care nu ne re-închid după 1-2 săptămâni, din cauza unor noi infectari în sectorul nostru de activitate. Vă închipuiți că dacă apare un singur caz în toate restaurantele sau terasele deschise, nu mai vorbesc de cluburi, se închide totul înapoi automat, nu?

Un lucru bun este aportul asociației HORA, care este ascultată de guvern și vine cu probleme din interior, dar mai important cu soluții și propuneri.

În lipsa unui plan clar, autoritățile vor bâjbâi și vor prelungi de teamă, mai mult decât ne închipuim. Cu cât se va încălzi, cu cât se va apropia ziua X, vor conștientiza că nu fac față la “100.000” de terase fără claritate și disciplina de care spuneam mai sus.

– Proiectul Dirty Nano a fost prezent la evenimentul Overnight Untold de 1 mai. Care sunt planurile de viitor ale Maestros del Ritmo, Dirty Nano?

– Da, am fost onorați și fericiți în momentul în care am fost sunați să fim parte din acest eveniment important. Spun acum în calitate de parte a proiectului Dirty Nano, că a fost o confirmare pentru noi doi, că toată pasiunea în muzică, show-urile și munca din ultimii ani ne-a adus… acolo! Vom continua să compunem, să creem hit-uri, să facem show-uri tari în cluburi și festivaluri, asta când se va putea, iar Maestros Del Ritmo va continua să aibe grijă de imaginea Dirty Nano și a dj-ilor oficiali: John Trend și Jay Ko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.