Bacalaureat 2020: aproape 5.000 de absolvenți de liceu din Timiș intră în...

Bacalaureat 2020: aproape 5.000 de absolvenți de liceu din Timiș intră în examene

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Un număr de 4.984 de elevi, absolvenți ai clasei a XII-a intră, luni, în examenul de Bacalaureat, în Timiș. Probele se desfășoară în 46 de licee din județ, iar lucrările vor fi evaluate în trei centre, toate organizate în Timișoara.

Dintre cei 4.984 de candidați, 1.207 sunt din promoții anterioare, iar 3.777 – din promoția curentă, a declarat, duminică, inspectorul școlar general de Timiș, Marin Popescu. 28 de centre de examen sunt în Timișoara, iar 18 în județ.

„Toate unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea examenului, de la tot ce înseamnă materiale de dezinfecție, circuite, măști, asigurarea personalului medical.


Suprafețele sunt astfel construite să respecte distanța de 2 mp în jurul candidatului și 4 mp, suprafața în care se desfășoară fiecare candidat”, a precizat Marin Popescu.

De asemenea, toate sălile de examen sunt supravegheate audio și video. Elevii sunt așteptați la ora 8:00 la unitățile de învățământ, intrarea în sălile de examen făcându-se până la 8:30, după realizarea triajului epidemiologic.

Elevii care sunt carantinați sau nu pot participa în această etapă a examenului, din perspectiva triajului epidemiologic, pot merge în etapa specială a examenului de Bacalaureat care va avea loc în 6 iulie, înscrierile fiind între 29 iunie – 3 iulie.

În întreagă țară, peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a susțin, luni, Bacalaureatul.

Examenul începe cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Marți se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00 și pot fi depuse și transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.