Cod roșu de inundații în județul Caraș-Severin. UPDATE 17 localități afectate de...

Cod roșu de inundații în județul Caraș-Severin. UPDATE 17 localități afectate de ape

0
DISTRIBUIȚI

E cod roșu de inundații pe râuri din județul Caraș-Severin, astăzi până la ora 14:00. Hidrologii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează că precipitațiile din ultimele ore pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș – Severin.

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce, cu probabilitate mai mare, pe râuriledin bazinele hidrografice Caraș – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior, anunță INHGA.

Aversele torențiale le-au dat deja bătăi de cap locuitorilor. Curțile mai multor case au fost inundate noaptea trecută. Pompierii cărășeni au pus în funcțiune motopompele în localitățile Iaz,  Caransebeș, Oțelu Roșu și Glimboca. În Zorlențu Mare, 19 gospodării sunt afectate de inundații.

„În localitatea Zorlențu Mare și sat Zorlencior intervin forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, iar la Anina – Secția de Pompieri Oravița și membri SVSU Anina.

Până în acest moment s-a intervenit în principal pentru evacuarea apei din curți. În Caransebeș, pe Calea Timișorii, apa a pătruns și într-o hală a unui operator economic”, a transmis ISU Caraș-Severin.

(sursă foto: ISU Caraș-Severin)

UPDATE 1 Trafic rutier afectat de ploile torențiale

Drumarii intervin pentru eliberarea carosabilului afectat de precipitațiile abundente, anunță DRDP Timișoara.

Astfel, se acționează pe DN 58, la Anina, unde apa de pe carosabil a ajuns la 10 cm.

Pe DN 6, la Teregova – Armeniș se circulă îngreunat, pe jumătate de cale din cauza unei alunecări de teren și a unui copac prăbușit. Pe DN 57B, la Lăpușnicel s-a inundat partea carosabilă pe 100 m, pe ambele sensuri, apa având 5-10 cm, pe centura Lugoj – DN68A este apă sub pasaj, iar pe DN 58A, la Fârliug – apa vine în drumul național de pe străzile laterale.

Specialiștii recomandă șoferilor să circule cu prudență pentru evitarea unor accidente rutiere. 

(sursă foto: DRDP Timișoara)

UPDATE 2 17 localități afectate de inundații 

17 localități sunt afectate de inundații în judetul Caraș-Severin: Caransebeș, Oțelu Roșu, Glimboca, Zorlențul Mare, Zorlencior, Iaz, Var, Oreja, Sacu, Salbagel, Cornișor, Bautar, Voislova, Maru, Zavoi, 23 August, Farliug.

45 de pompieri militari sunt mobilizați cu 11 motopompe transportabile, 3 motopompe remorcabile și 10 autospeciale.


Intervin și 34 de voluntari din cadrul SVSU-urilor din localitățile afectate. Aceștia acționează cu motopompe, utilaje și buldoexcavatoare.

Localitatea Glimboca nu este alimentată cu energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.