Nicolae Robu îşi provoacă contestatarii: „Când au fost mai multe flori în...

Nicolae Robu îşi provoacă contestatarii: „Când au fost mai multe flori în Timişoara decât acum? Hai să văd şi eu nişte poze”. Ce spune despre copacii tăiați

0
DISTRIBUIȚI

Edilul-șef laudă SC Horticultura SA, societate a primăriei, pentru spaţiile verzi create şi pe care urmează să le realizeze în oraş. Nicolae Robu îi şi provoacă pe „detractori” să răspundă cu poze dacă susţin că oraşul a fost altădată mai plin cu flori decât acum.

„Ieri am umblat mai mult cu maşina, ca să inspectez. Îmi propun să merg mai mult cu bicicleta. Am putut admira încă o dată mulţimea de flori pe care le avem. Societatea Primăriei îşi face datoria, chiar avem mari specialişti în horticultură, în spaţii verzi în general. La Horticultura, împreună cu directorul, sunt doctori în domeniu, se vede competenţa lor în oraş. Dincolo de vorbe e nevoie de fapte. Faptele mă determină să-i laud… Da, Timişoara este oraşul florilor şi îmi permit, să pun întrebarea: Când au fost mai multe flori în Timişoara decât acum? Hai să văd şi eu nişte poze care să arate că au fost mai multe flori în Timişoara ca acum…”, a spus Robu în videoconferinţa de azi.

Primarul a vorbit şi despre copacii plantaţi, în ciuda faptului că e criticat pentru tăieri.


„Nu văd să spună nimeni nimic despre sutele de copaci care au fost şi vor mai fi plantaţi în continuare. În toată această zonă centrală. Dacă e să facem un bilanţ, câţi copaci îmbătrâniţi a fost nevoie să tăiem şi câţi am planta. Se va putea vedea şi cu această ocazie cum îmbogăţim noi zestrea de copaci a oraşului”, a mai spus edilul-șef.

„Sunt lucruri evidente, oricine circulă în oraş cu maşina, vede că sar în ochi aceşti copaci plantaţi. Am mers pe Calea Lipovei, Sever Bocu, e plin de copaci, arată deja foarte bine. Sigur, erau mititei când i-am planta. Cred că sunt din trei în trei metri, cel mult patru metri… Dacă mergem pe Cluj, Brătianu, 20 Decembrie… peste tot vedem copaci plantaţi. Cât scandal s-a făcut că am tăiat un copac crescut spontan, am luat şi amendă pentru asta, nu se putea face nici trotuar, într-o notă de continuiate pentru pista de biciclete. Am primit adresă de la E-On gaz că rădăcinile afectează ţeava de dedesubt… Cine e curios să meargă să numere”, a adăugat acesta.

Primarul promite astfel că, în zona centrală, primăvara lui 2021 va găsi oraşul la un alt nivel, „salt” care ar fi apreciat de cetăţeni. De asemenea Robu a apreciat montarea de „covoare verzi” în marile insule ale unor sensuri giratorii din oraş, la rând fiind cel de la AEM, după cel din Calea Lipovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.