Timișul, sub alertă de inundații. Prefectul Liliana Oneț: Pericolul există în continuare....

Timișul, sub alertă de inundații. Prefectul Liliana Oneț: Pericolul există în continuare. UPDATE O porțiune de drum din zona Parța, închisă

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii timișeni au intervenit în zeci de situații de urgență, în ultimele 24 de ore, în localități din județ afectate de ploile torențiale din ultimele zile. Zeci de oameni au fost evacuați și sute de animale salvate de furia apelor. Prefectul Liliana Oneț declară că pericolul încă nu a trecut.

Cele mai multe intervenții au fost în Lugoj, unde aproape 80 de pompieri au lucrat la foc continuu: au evacuat persoane care erau în pericol, animale din zonele inundate și au scos apa din gospodării. „S-a intervenit pe strada Timișorii, unde a fost inundată o casă și gospodăria. Pompierii au evacuat o persoană din locuință. S-a lucrat pentru evacuarea apei din curți, beciuri și subsoluri pe străzile C. Coposu, Decebal, Splaiul Sporturilor, Zona Ștrand, Unirii, Piața I.C. Drăgan, Neculce și str. Dacilor”, au transmis cei de la ISU Timiș.

Pompierii au mai fost intervenit în Făget, Jdioara și Criciova. În acest moment, specialiștii Apelor Banat sunt în alertă în zona localității Uliuc, aflată la aproximativ 20 km de Timișoara.

„Cel mai delicat a fost în zona Lugoj – Coștei, zonă în care acum apa este în retragere.


Cotele scad și sperăm noi să se liniștească tot ce înseamnă zona de la Lugoj în aval. Pe Bega nu sunt probleme până la ora actuală. Avem o singură problemă în zona localității Uliuc, unde avem o subtraversare care a cedat și ne străduim acum cu toate forțele să o închidem, cu oameni, cu mașini, cu piatră, cu nisip, sperăm ca digul să reziste. Poate crea probleme cu apa care poate să se ducă spre Uliuc”, a declarat, astăzi, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

„Din zona inundabilă se retrag încet apele, suntem concentrați pe ce înseamnă viitura care e în momentul de față în dreptul localității Albina. Avem forțe în teren, monitorizează debitele,
eventualele locuri vulnerabile, dar deocamdată nu avem probleme deosebite. Pericolul există în continuare. Suntem pe cod roșu hidro până mâine seară”, a precizat prefectul de Timiș Liliana Oneț.

UPDATE. O porțiune din DJ 593B, în zona Parța, închisă

Autoritățile județene, împreună cu ISU Timiș și Poliția au decis, astăzi, să închidă o porțiune de drum din zona Parța, inundată de ape. „Pentru că siguranța oamenilor este pe primul plan, am decis, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș și cu reprezentanții Poliției, să închidem drumul, iar circulația să fie deviată. Totul după ce apele au transformat o porțiune din DJ 593 B într-un lac, care, în cel mai adânc punct, are o adâncime de peste jumătate de metru. Alături de autoritățile locale din Parța m-am asigurat că gospodăriile localnicilor nu sunt în pericol, însă Lunca Timișului este atent monitorizată în zonă”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.