Cod portocaliu de inundații pe râuri din două județe, în vestul țării

Cod portocaliu de inundații pe râuri din două județe, în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis miercuri o avertizare cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Hunedoara și Arad, valabilă până la ora 22.00. Alte râuri din cele două județe, dar și din Alba și Cluj sunt sub avertizare Cod galben.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb – bazin amonte S.H.


Gurahonţ, județele: Hunedoara, Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Luncoiu, Brad, au transmis hidrologii.

Avertizarea Cod portocaliu este valabilă până la ora 22.00.

De asemenea, hidrologii au emis două avertizări Cod galben care vizează bazinele Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele: Hunedoara, Arad) și Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Arieş – amonte confluenţă Târnave (judeţele: Cluj, Alba).

Acestea sunt în vigoare până la ora 24.00.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.