Daniel Dorobanțu susține un nou concert de basm într-o locație mirifică

Daniel Dorobanțu susține un nou concert de basm într-o locație mirifică

0
DISTRIBUIȚI

Cel de-al 13-lea eveniment din seria Concertelor de Basm susținute de Daniel Dorobanțu va avea loc într-o locație mirifică și va fi transmis online. Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, finanțat de Consiliul Județean Timiș și va avea loc duminică 16 august, de la ora 21, în Munții Parâng.

Concertele de Basm fac parte dintr-un concept de concert cinematic care îi aparține muzicianului și artistului vizual timișorean Daniel Dorobanțu, iar acestea prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical.


Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniște, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Romanian Design Week și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.