Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil întreg weekendul

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil întreg weekendul

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis, în această dimineață, alte două noi avertizări valabile pentru acest weekend.

Prima dintre atenționări este de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vizează și sudul Banatului. Aceasta este valabilă începând de astăzi, ora 12, până mâine seară la ora 22. „În intervalul menționat, la munte, în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.


Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp”, anunță ANM.

A doua avertizare tip cod galben intră în vigoare în 25 iulie, de la ora 04:00 și este valabilă până în 26 iulie, ora 23:00. Sunt prognozate cantități de apă însemnate. „În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale,
descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp”, se arată în anunțul ANM.

Potrivit meteorologilor, astăzi, sâmbătă și duminică, în sud-est vremea va fi călduroasă la amiază, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii
restrânse pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, trecător, pe suprafețe mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.