Ministrul Sănătății: Se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă...

Ministrul Sănătății: Se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă după 15 iulie

0
DISTRIBUIȚI

În acest moment nu există pericolul instituirii stării de urgență, ci se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă după 15 iulie, a declarat, astăzi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În acest moment nu avem acest pericol al stării de urgență.


Gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca și evouție, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a declarat Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

El a spus că Institutul Național de Sănătate Publică face evaluări și recomandări.”Apanajul stării de alertă este al CNSU, prezidat de premier. Apanajul stării de urgență este al președintelui Klaus Iohannis”, a mai declarat acesta.

Oficialul a mai spus și că izolarea trebuie să rămână o regulă de bază, în condițiile în care România are un număr crescut de cazuri în ultima săptămână și se confruntă cu un început „de transferuri de pacienți din terapiile intensive către alte spitale care au locuri”.

„În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, rămâne o regulă de bază. Pentru cei care primesc această recomandare de izolare rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol de zădărnicire a bolii”, a declarat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.