Axis a lansat o melodie de pe următorul album discografic al trupei...

Axis a lansat o melodie de pe următorul album discografic al trupei cu un videoclip de carantină VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Axis

Formația Axis a lansat o nouă melodie care va fi inclusă pe următorul material discografic al trupei, Until the Night Ends având parte și de un videoclip „de carantină“.

„Până vom ajunge să ne revedem în carne și oase, încercăm să vă întreținem cu o mini serie numită «Quarantine Session», cu piese noi și vechi, încercând, pe cât posibil, să vă transmitem energia pe care o avem (și oh!, s-a acumulat multă de când nu am mai cântat împreună), prin intermediul bits-ilor și megabits-ilor, pe care îi aveți sau nu, ai internetului. Experiența va fi una atât auditivă, cât și vizuală!“, spun membrii formației Axis.

La mijlocul lunii mai, trupa a lansat un videoclip pentru piesa „Good Things“, melodia trio-ului care a devenit cunoscut grație albumului de debut „First Punch“ fiind una care îndeamnă la sentimente pozitive.


Alături de membrii formației Axis, melodia are parte de o serie de colaboratori printre care Teodor Pop (JazzyBIT), Maryliss, Ovidiu „Dodo“ Moldovan, Altheya și Andrada Crețu.

Trupa Axis a luat ființă pe când chitaristul orșovean Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună.

Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român. În anul 2013, Silviu părăsește orașul natal, pentru a-și continua studiile, mutându-se în Timișoara. În toamna anului 2016, grupul imprimă primul material discografic, într-un studio boem situat în suburbiile Belgradului. Tras integral live, cu niște retușuri minimale, materialul discografic de debut urmarește captarea, în totalitate, a sound-ului primal, torid și direct, ce ia naștere când cei trei membrii iși unesc imaginațiile.

Anul 2017 a marcat cele mai multe festivale pentru trupă, aceasta cântând la majoritatea adunărilor de blues din țară. În primăvara anului 2018, Axis a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivale de blues de la ei, Blues in Hell.

Totodată, venirea primăverii marchează și lansarea discului de debut, „First Punch”. Anul 2019 marchează primul turneu național al trupei ce a constat în peste 30 de concerte, cea mai importantă prestație având loc la festivalul de Jazz de la Nis, Nisville Jazz Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.