S-a anunțat data când se licitează ultimul tronson din autostrada Timișoara –...

S-a anunțat data când se licitează ultimul tronson din autostrada Timișoara – Deva. Ce gest a făcut pesedistul Dobra în fața miniștrilor PNL

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de Interne, Marcel Vela, au venit, astăzi, la Timișoara pentru a anunța proiectele de infrastructură pentru vestul țării.

La ședința de la Prefectura Timiș au fost invitați doar reprezentanți ai PNL din administrația locală din vestul țării – primarul Timișoarei, Nicolae Robu, președintele CJ Arad, Iustin Cionca și europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Președintele Consiliului Județean Timiș, pesedistul Călin Dobra, a venit în sala de ședință și s-a așezat în zona unde stăteau jurnaliștii, la câteva minute după ce Vela l-a acuzat că nu semnează dosarele pentru cei afectați de inundații, deși prefectura și-a făcut datoria și guvernul este pregătit să plătească despăgubiri sinistraților.

La finalul prezentărilor făcute de CFR și CNAIR, Dobra l-a întrerupt pe ministrul Bode și, după ce și-a cerut scuze pentru gest, a precizat că nu a fost invitat chiar dacă se discută despre proiecte care trebuie avizate și de CJT prin arhitectul șef.


Dobra a ținut să explice că unele dosare nu au fost semnate pentru că nu erau întocmite corect, după care a părăsit sala.

Ministrul Bode a anunțat că ”următorii zece ani vor fi anii reclădirii României. Infrastructura va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România”. Acesta a susținut că se va debloca în curând licitația pentru cei nouă kilometri lipsă din autostrada Lugoj – Deva, în sectorul celebru al urșilor.

”Am reușit să deblocăm acest proiect și să îl ducem în etapa de a semna contractul pentru execuție și proiectare. Îl vom licita”, a declarat Bode.

Directorul general adjunct al CNAIR a anunțat că licitația va avea loc în 14 iulie, după ce s-au primit la companie rezultatele forajelor suplimentare realizate în zonă. Pentru proiectul de modernizare al căii ferate pe ruta Caransebeș – Timișoara- Arad au fost semnate protocoale între CFR și primăriile Timișoara și Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.