Timișoara și Arad, selectate pentru programul „100 Intelligent Cities Challenge”

Timișoara și Arad, selectate pentru programul „100 Intelligent Cities Challenge”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-696510927">

Comisia Europeană a lansat un nou program, „100 Intelligent Cities Challenge”, care facilitează schimbul de bune practici atât între orașele europene, cât și a celor din afara UE, pentru o dezvoltare economică și durabilă, cu ajutorul unor tehnologii avansate.

De la sfârșitul lunii februarie până la finele lunii mai, 193 de orașe sau asociații de orașe din 20 de țări ale UE și din Regatul Unit al Marii Britanii și-au arătat interesul pentru acest program, și după o minuțioasă deliberare, 90 de orașe au fost selectate pentru a face parte din acest proiect în următorii doi ani și jumătate.

Printre acestea se numără și cinci orașe din România, printre care Timișoara și Arad.

Pe pagina https://www.intelligentcitieschallenge.eu/ se menționează că Aradul a fost selectat pentru creșterea economică înregistrată din 2014 și pentru recunoașterea sa ca centru de afaceri și inovare, precum și pentru măsurile care au dus la îmbunătățirea calității mediului.

Lansarea programului va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie.

Orașele selectate vor beneficia de îndrumări la cele mai înalte standarde, adaptate fiecărui oraș, din partea a zece orașe mentor din întreaga lume, vor avea loc instruiri și participări la evenimente la nivel înalt și vor fi oferite pârghiile necesare pentru o dezvoltare durabilă inteligentă, care le va permite o îmbunătățire a calității vieții.

Pe lângă cele două orașe din vestul țării, din România au mai fost selectate în program orașele Bistrița, Galați și Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.