Zeci de sirieni, călători ilegali în autoturisme conduse de cetăţeni sârbi. Unde...

Zeci de sirieni, călători ilegali în autoturisme conduse de cetăţeni sârbi. Unde voiau să ajungă și câți bani au fost dispuși să plătească VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-242644845">

Doi sârbi care încercau să ajute 13 sirieni să treacă ilegal granița au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Oravița.

Sirienii călătoreau în două autoturisme înmatriculate în Slovenia, respectiv Austria, conduse de șoferi de naționalitate sârbă.

„În jurul orei 00:30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația Comorâște – Grădinari (DN 57), judeţul Caraş-Severin, două autoturisme înmatriculate în Slovenia, respectiv Austria, conduse de două persoane de sex masculin de naționalitate sârbă.

În cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Oravița.

Toți sirienii, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, au fost duși la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

Polițiștii au descoperit și că șoferii, în vârstă de 34, respectiv 35 de ani, intenționau să îi ajute pe sirieni să ajungă într-un stat din vestul Europei, contra a 900 de euro.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni.

În contextul celor de mai sus, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.