Apelul medicilor de la Spitalul Victor Babeş: Donaţi plasmă! Ajutaţi-ne să salvăm...

Apelul medicilor de la Spitalul Victor Babeş: Donaţi plasmă! Ajutaţi-ne să salvăm vieţi

0
DISTRIBUIȚI

Pacienţii vindecaţi fie refuză să doneze plasmă, fie vin prea târziu şi nu mai au anticorpi, spun medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, care fac un apel disperat către cei salvați: „Donați plasmă! Ajutați-ne să salvăm cât mai multe vieți”.

De când au început tratamentul cu plasmă şi până în prezent, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara au fost salvate patru vieţi.


Este vorba de pacienţii erau în stare gravă, cu puține şanse de supraviețuire.

Medicii spun că ar putea salva mai multe vieţi dacă ar avea donatori.

Directorul spitalului, Cristian Oancea, face un apel disperat către cei care au trecut prin infecţia cu noul cornavirus să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe pacienţii internaţi la ATI aflaţi în stare critică.

Medicul spune că tratamentul este foarte eficient dar din păcate nu toţi pacienţii care s-au tratat de CODID – 19 dezvoltă sufienţi anticorpi pentru a fi reinjectaţi la alţii.

O soluţie ar fi plasma recombinată, proteine realizate în laborator dar acest tratament este în studii clinice şi nu ştie cât este de eficient.

„Au fost pacienţi la graniţă ca să spun aşa, între a trăi şi a deceda, şi au plecat sănătoşi, pe picioarele lor. De asta şi apelul nostru este ca cei care au trecut prin infecţie şi ştiu ce înseamnă această infecţie, dacă doresc să vină să doneze pentru că pot să salveze viaţa altor pacienţi şi altor semeni”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.