ASU Politehnica şi Ripensia Timişoara au remizat în posibil ultimul test înainte...

ASU Politehnica şi Ripensia Timişoara au remizat în posibil ultimul test înainte de startul Ligii 2. Multe nume noi la oaspeţii roş-galbeni

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi

ASU Politehnica şi Ripensia s-au întâlnit azi pe arena „Ştiinţa” într-un meci care ar putea fi sau nu ultimul test înaintea startului noului sezon de Liga 2. A fost 2-2 în unul dintre rarele teste dintre cele două timişorene, cu gazdele alb-violete conducând în două rânduri. Ambii antrenori au avut cu această ocazie şi nume noi pe gazon.

Prima rundă s-ar putea desfăşura în weekend-ul următor, dar totul ţine probabil de ce se întâmplă luni cu apelul celor de la Pandurii, gorjenii neprimind iniţial certificarea pentru Liga 2.

În amicalul de azi, gazdele din Centru au punctat primele în minutul 11, prin Manea, care a reluat din prima centrarea lui Munteanu în careu. Tot Alin Manea însă a fost înlocuit peste alte şapte minute însă, acuzând probleme medicale. El a fost înlocuit de Claudiu Pamfile, proaspătă achiziţie a alb-violeţilor. Până la pauză, treptat, roş-galbenii au început să domine, dar fără a concretiza. Au făcut-o în debutul părţii secunde, când A. Macriţchii a profitat de o respingere în careu şi a punctat cu un şut la colţul lung. Politehnica a preluat din nou conducerea în minutul 70, când Axente a fost servit de Codrea într-o poziţie preferată şi a plasat mingea la colţul lung al porţii lui Păduraru. Pe final roş-galbenii au reuşit să restabilească egalitatea prin nou intratul Vasluian, marcator cu capul în urma centrării expeediate de un alt tânăr, Gladun.

Politehnica: Borbei – Sofran, Mera, Scutaru, S. Popovici – D. Codrea, Coadă – Munteanu, Ignea, Manea – Axente. Au mai intrat: Murariu – Pamfile, Jurj, B. Vasile, D. Andrei, Trip şi Lolea. Antrenor: Octavian Benga.

Ripensia: Şt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Neacșu, Gladun – T. Călin, V. Macrițchii, Neagu – Urvanțev, Al. Popovici, Sârbu. Au mai intrat: Păduraru – Burdeț, Tenlep, Stoi, Tudorache, M. Ene, Vasluian, Soković şi Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„A fost un meci bun, apropiat de nivelul Ligii 2, a fost important pentru noi că a fost prima săptămână în care ne antrenăm în efectiv complet. După mult mult timp am reuşit să facem un ciclu normal cu toţi jucătorii din cadrul lotului. Legat de joc, sunt în mare parte mulţumit, am avut momente bune, unele chiar foarte bune. Am avut şi momente mai puţin bune, pe care le pun pe seama lipsei de continuitate în pregătire. Era clar că nu vom fi la un nivel foarte ridicat din punct de vedere fizic.


La unii jucători s-a văzut. Adversarul nostru se vede că a avut mai multe meciuri, continuitate în pregătire, sperăm ca până la începutul campionatului să creştem şi noi din punct de vedere fizic, chiar tactic mai avem lucruri de corectat”, a spus la final Octavian Benga, tehnicianul amfitrionilor.

Dacă ASU Politehnica ar mai vrea o săptămână în plus de pregătire, „Ripi” nu a avut probleme legate de COVID-19 şi e nerăbdătoare să joace din weekend. „Sperăm că e ultima repetiţie, sperăm să nu fie penultima sau antepenultima, în primul rând aş vrea să mulţumesc celor de la Politehnica pentru că au acceptat acest joc, de fapt a fost inţiativa lor ca să fiu exact şi mă bucur că a fost un test reuşit pentru ambele echipe. Era păcat, fiind în acelaşi oraş, să nu putem să jucăm un meci unul împotriva celuilalt, să terminăm cu rivalităţile şi orgoliile inutile. Cel puţin eu cât am fost pe banca Politehnicii şi acum pe banca Ripensiei, am disputat două jocuri, mi-aş dori ca acest lucru să se repete pe viitor. Am alternat momenteele de dominare, atât noi cât şi echipa gazdă. Ştiam că e o echipă cu jucători cu experienţă, chiar dacă au avut lacune din cauza problemelor avute… dar ştiu să gestioneze acest minus în pregătire. Sunt puţin deranjat că am primit două goluri relativ uşor, spun eu, pe două mingi ale noastre pierdute în preajma centrului terenului, dar una peste alta ne-am atins obiectivul. Au fost condiţii extrem de grele datorită temperaturii ridicate, trebuie să ne adaptăm”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a luat un jucător şi de la Lugoj

La ASU Poli, nou sositul Pamfile a debutat mai repede decât era programat, prin accidentarea lui Manea. Fundaşul stânga, prima achiziţie concretă a verii pentru alb-violeţi a semnat pe un an de zile. „Aţi văzut ce puţini jucători avem pe bancă, lotul nu e unul numeric, sperăm să mai vină jucători, de Pamfile mă declar foarte mulţumit. Mai ales că el are o săptămână de pauză fără să se antreneze. Am fost nevoit să-l bag neîncălzit în locul lui Manea. Dar din punctul meu de vedere s-a achitat bine de sarcini şi cred că e o achiziţie bună pentru clubul nostru”, a punctat Benga. Acesta nu a mizat nici în acest test pe Vidrăsan şi Contra (cei care s-au aflat cel mai mult timp în carantină), dar nici pe D. Radu (probleme musculare). La ASU Poli mai sunt aşteptate cel puţin trei nume noi după ce Dan Alexa s-a alăturat clubului din postura de manager general.

Oaspeţii nu i-au folosit nici ei pe Benea (absenţă de lungă durată), Coulibaly şi Lalic. „Ripi” a surprins azi cu o grămadă de fundaşi în teste, posturile de stopperi fiind nevralgice la roş-galbeni mai ales (şi) după plecarea lui Apro. „Ripensia nu a stat foarte bine din acest punct de vedere, dar sperăm ca împreună cu cei care sunt şi care vor veni, să ne atingem obiectivul. Avem şi o problemă cu Lalic, sperăm să nu fie foarte grav,… are aer la plămân… a suferit o intervenţie chirurgicală, nu ştiu cât presupune ca durată de recuperare”, a conchis Cosmin Petruescu.

Cei noi veniţi în pregătire la Ripensia sunt: Adrian Neacşu (ex-Foresta), fundaş central; Tenlep (CSM Lugoj), fundaş central; Mihai Ene (Astra II), mijlocaş central; Fridrich (Carani), fundaş central.

1 COMENTARIU

  1. CIMIȘOARĂ,cIMȘOARĂ, să se audă în toată ȚARA, UTA e în DIVIZIA A,voi frecați PWA MEA…PS. ROBU vă sabotează…aruncțil în BEGA….CE-AU…VIOLETA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.