Cetățeni chinezi, prinși la frontieră cu zeci de mii de euro nedeclarați

Cetățeni chinezi, prinși la frontieră cu zeci de mii de euro nedeclarați

0
DISTRIBUIȚI

Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia – județul Timiş, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a ridicat şi confiscat de la doi cetăţeni chinezi, 73.560 euro şi 52.000 Coroane Cehia, valută ascunsă şi nedeclarată la intrarea în România.

„În data de 12.08.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiş, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară doi cetăţeni chinezi, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, călătorind cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Cehia.


Cu ocazia formalităţilor de frontieră, cei doi au declarat că au asupra lor 20.000 de euro, reprezentând plafonul vamal permis de legislaţia română. Având suspiciuni cu privire la bunurile transportate, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a descoperit ascunsă în diferite locuri din autoturism şi în bagaje celor doi, pe lângă suma de bani declarată, 73.560 euro şi 52.000 Coroane Cehia”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cei 20.000 de euro declaraţi şi deţinuţi în conformitate cu prevederile legale au fost restituiţi cetăţenilor chinezi, iar valuta care nu a fost declarată la intrarea în țară a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală. Totodată, bărbaţii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.