De ce au dispărut televizoarele plasmă și cu ce le poți înlocui

De ce au dispărut televizoarele plasmă și cu ce le poți înlocui

0
DISTRIBUIȚI

Încercați să căutați cele mai bune televizoare cu plasmă sau plasme ieftine în 2020 și este posibil să afli că televizoarele cu plasmă nu mai există.

LG și Samsung și-au vândut ultimele televizoare cu plasmă în 2015, în timp ce Panasonic a încheiat vânzările de televizoare cu plasmă în 2014.

În ciuda calității superioare a imaginii și a prețurilor surprinzător de accesibile, diminuarea interesului consumatorilor și scăderea prețurilor tehnologiilor rivale precum HDTV au dus la dispariția televizoarelor cu plasmă.

LINK TELEVIZOARE IEFTINE

De ce au dispărut televizoarele cu plasmă

De ce s-a întâmplat acest lucru? De ce lumea a renunțat la o tehnologie grozavă precum plasma? Iată câteva din principalele motive.

  1. Bani – Producția în masă a redus costul ecranelor LCD (și al iluminării cu LED) la un nivel competitiv cu televizoarele cu plasmă. Deci producătorii de televizoare cu LED văd acolo semne de profit mai mare.
  2. Panasonic și Marketing. Panasonic a avut o reclamă dezastruoasă a plasmelor atunci când televizoarele LCD au început să-și croiască drum pe piață la începutul anului 2000. Asta deși LCD-urile erau cu mult inferioare. Panasonic nu a știut însă cum să profite de faptul că avea cea mai bună tehnologie de imagine cu prețuri foarte rezonabile. Drept urmare, doar recenzorii și pasionații din domeniu știau că televizoarele cu plasmă mențineau cel mai bun raport calitate – preț.

LINK OFERTE TELEVIZOARE

  1. Percepția consumatorilor. Acest lucru este din nou influențat de eforturile de marketing ale companiilor. Un exemplu excelent este consumul de energie electrică. Televizoarele cu plasmă au fost condamnate pentru că folosesc mai multă putere, în general. Cu cât mai mult? În jur de 4 lei pe lună pentru modele de 55 inci. Este suficient de mult ca să te facă să te îndrepți către un produs inferior? Pentru orice consumator întreg la cap, probabil nu.


    Cu toate acestea, producătorii de televizoare cu plasmă nu au știut cum să explice acest lucru, motiv pentru care au pierdut consumatorii care s-au îndreptat către televizoare mai eficiente.
  2. Concurență. Din nou, lupta dintre Panasonic și Pioneer a fost pierdută în favoarea Samsung și LG. Samsung și LG au continuat să producă televizoare cu plasmă chiar și în pierdere și nu au lăsat Panasonic să aibă un monopol pe această tehnologie, de teamă aceasta va începe să se vândă din ce în ce mai bine. În tot acest timp, însă, Samsung și LG au dominat piața cu LED-uri.

TV IEFTINE – LINK eMAG

Cu ce poți înlocui un televizor cu plasmă

Nu este un secret faptul că televizoarele cu plasmă nu se mai produc, există o serie de persoane care încă le caută. Așadar, televizoarele cu plasmă sunt, din când în când, încă disponibile pentru achiziție.

Cu toate acestea, considerăm că, odată cu dezvoltarea unor tehnologii mai noi și mai bune, televizoarele cu plasmă nu pot ține pasul cu cele mai noi revoluții care apar în cadrul industriei, în prezent. Calitatea și luminozitatea ecranelor de pe televizoarele moderne cu LED / LCD sunt cu mult superioare celor de pe televizoarele cu plasmă.

TV OFERTE –  LINK eMAG

De asemenea, te poți orienta ușor către una din cele mai noi tehnologii, precum cea OLED. Însă deși televizoarele OLED reiau cumva avansul televizoarelor cu plasmă, ele nu scapă de dezavantaje. La fel ca televizoarele cu plasmă, OLED este susceptibil din punct de vedere tehnic la ardere în comparație cu televizoarele LCD cu LED-uri. Totuși, dacă schimbi un televizor cu plasmă pe un OLED, este posibil ca aceasta să nu fie o problemă reală pentru tine.

Să zicem totuși că vrei să te îndepărtezi de televizoarele cu plasmă și dezavantajele care vin cu ele. Ultimele televizoare LCD cu LED-uri au reușit să corecteze multe dintre compromisurile privind calitatea imaginii ale predecesorilor lor și vin cu foarte puține dezavantaje din punct de vedere al performanței. Televizoarele cu întunecare locală au devenit norma, iar tehnologia „punte cuantice” este utilizată pentru a oferi imagini strălucitoare, lucru pentru erau apreciate televizoarele cu plasmă. Aceste televizoare sunt aproape imune la ardere și pot fi utilizate cu ușurință în orice mediu, inclusiv în lumina strălucitoare.