Deponeul de la Ghizela, dezastru ecologic pentru râul Timiș. Servicii fictive, plătite...

Deponeul de la Ghizela, dezastru ecologic pentru râul Timiș. Servicii fictive, plătite din bani publici

4
DISTRIBUIȚI

Substanțele toxice rezultate din fermentarea gunoaielor din deponeul de la Ghizela (substanțe numite „levigat” în limbaj de specialitate) au fost deversate în râul Timiș, iar în contul acestor deversări au fost plătite servicii fictive de vidanjare și neutralizare a levigatului.

O investigație recorder.ro aduce dovezi despre neregulile privind epurarea necorespunzătoare a levigatului de la Ghizela.


Doi ingineri care au lucrat la depozitul de la Ghizela până la începutul acestui an susțin că levigatul a fost deversat în râul Timiș, lucru pe care l-au filmat și fotografiat în mai multe rânduri. Specialiștii consultați de sursa citată spun că levigatul este o substanță extrem de toxică, iar deversarea în albia unui râu produce efecte catastrofale. În plus, RETIM a plătit sume importante pentru a scăpa de surplusul de levigat pe care, conform propriilor angajați, îl deversa de fapt în râul Timiș.

Problemele au fost semnalate încă din 2016, însă lucrurile nu par să fi fost remediate între timp. Toate detaliile anchetei recoder.ro, și reacțiile evazive ale autorităților, le puteți citi AICI.

Sursa foto: recorder.ro

4 COMENTARII

  1. Felicitari pentru articol. Jaf din banii publici si nimeni nu face nimic. DNA plasează catre Poliția ec Lugoj. Poliția ec este praf in domeniul ista . Poa sa tina dosarul ani întregi si sa nu se întâmple nimic întrucât cu siguranta sunt interventii acolo .
    Apoi ajunge la Tribunal si acolo poa sa fie îngropat de popa definitiv .
    Si uite asa trec ani si se prescrie fapta asa cum sa intamplat cu dosarul prescris la Parchetul Sânnicolau cu o pagubă uriașă la o primărie din zona si unde procurorii nu au făcut nimik.

  2. Crima ecologică. Suntem otrăviți de acești mincinoși, hoți și criminali care câștigă bani de la stat din aceste hoții. Noroc că mai sunt și oameni cinstiți ca și cei doi ingineri și consilierul Traian Stancu și gardistul de Arad. Garda de mediu Timiș, Retim, bandiți corupți. E în curtea procurorilor acum.

  3. Dar asta se cheama crima impotriva umanitatii, chiar daca pare exagerat. Daca afla onor vecinii nostri sarbi si ne dau in judecata nu ne vad bine. Cum dracu’sa recurgi la astfel de „solutii” imbecile, lipsite de discernamant? Chiar sunt curios care va fi urmarea, cum se va rezolva problema, voi urmari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.