Dobra, răspuns pentru Bojin: „CJ Timiș nu are excedent bugetar”. Cum explică...

Dobra, răspuns pentru Bojin: „CJ Timiș nu are excedent bugetar”. Cum explică eșecul echipei de fotbal ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI

Aflat în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat, a răspuns reproșurilor aduse de Titu Bojin, care candidează pentru aceeași funcție din partea ALDE.

„Am rămas acolo de unde am pornit acum 20 de ani când am intrat în politică, n-am încercat niciodată să găsesc varianta cea mai ușoară pentru a-mi identifica o funcție. Fac apel la o luptă politică corectă, chiar dacă unii au început deja cu atacuri la persoană, cu informații total eronate în ceea ce privește activitatea CJT. Discutăm de un fost președinte, care se presupune că ar avea o oarecare experiență la nivelul consiliului județean, este și contracandidat, îi urez succes în această competiție europeană, dar vreau să clarific. Excedentul la nivelul județului Timiș a pornit în anul 2014, când domnul Bojin, în calitate de președinte al CJT, a contractat un credit de 200 de milioane de lei. Era al doilea credit, primul fiind contractat de domnul Ostaficiuc”, a spus Călin Dobra.

Acesta a explicat că, atunci, creditul respectiv avea două direcții: 120 de milioane de lei confinanțări pentru proiecte pe fonduri europene, iar 80 de milioane de lei investiții în drumuri județene. „Un singur proiect pe fonduri europene a fost implementat, chiar dacă cu bătăi de cap, e vorba de sistemul integrat de management al deșeurilor, în cadrul căruia s-au închis gropile neconforme de deșeuri din județ, s-au construit stații de transport și colectare și așa mai departe. Restul proiectelor n-au fost implementate, ba chiar s-a renunțat la ele din diferite motive, și cred că e rolul președintelui de atunci să explice motivele pentru care s-a renunțat la aceste proiecte pe bani europeni, fie că vorbim de Castelul Huniade, de parcul tehnologic de pe centură, de ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Județean, proiecte care s-a pierdut”, a explicat președintele CJT.

„Suma rămasă s-a transferat tot la drumuri județene, aproximativ 80 de milioane de lei, pe lângă cei 80 de milioane alocați inițial.


Nici aceștia n-au fost în totalitate absorbiți ca și credit. Mă și bucur, că până la urmă presupune o datorie, care doi ani nu s-a plătit, era o posibilitate de amânare, abia după aceea au început ratele. Eu acum, ca președinte al consiliului, plătesc ratele și la cele două credite, dar gestionăm situația la nivelul CJT. Caz concret, trei drumuri județene a căror amenajare a fost demarată de domnul Bojin din credit: Șemlac – Ferendia, Iohanesfeld – Ivanda, Hitiaș – Bacova. S-au realizat aceste drumuri județene din credit. Nu cred că era neapărat necesar un credit pentru realizarea acestor drumuri. Când am venit președinte, am depus aceste trei proiecte pentru fonduri europene, chiar dacă au fost realizate, și am adus un plus de 15-17 milioane de lei la bugetul CJT, practic ne-am recuperat banii”, a mai spus Dobra.

Acesta a vorbit și despre eșecul proiectului ACS Poli, care consideră că a „capotat” din cauza faptului că reprezentanții administrației locale, Nicolae Robu și Titu Bojin, s-au implicat mai mult decât ar fi fost cazul.

„Am câțiva ani în funcție ca director al CSM Lugoj. Politicul sau administrația susținută de politic poate să intervină până la un anumit punct. Apoi trebuie lăsați specialiștii să ducă mai departe. În 2012, când s-a făcut ACS Poli, eu am fost desemnat în conducere, dar la 6 luni de zile mi-am dat demisia și am plecat, chiar dacă aveam experiență, pentru că n-am putut să mă înțeleg. Deciziile în ceea ce însemna managementul sportiv erau luate din punct de vedere politic, în discuții între primar și fostul președinte de consiliu județean. Dânșii luau deciziile pentru tot ce înseamnă ACS Poli, inclusiv transferuri, ori eu cred că nu ăsta este rolul politicului sau administrației locale. Rolul nostru este să facem o bază sportivă și eventual să asigurăm finanțare conform legii. Pentru tot ce înseamnă performanță, antrenament, pregătire, selecție, avem specialiști, dacă-i respectăm. Dacă nu-i respectăm, o parte din vină e și a specialiștilor, care doar din ideea de a avea o echipă, pleacă capul și acceptă. Unii n-au acceptat, au plecat. Alții au acceptat, s-a mers așa și uite unde a ajuns proiectul: prăpăd și cu datorii imense”, a spus Călin Dobra la PRESSALERT LIVE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.