Explozii de proporții în Beirut UPDATE Cel puţin 27 de morţi şi...

Explozii de proporții în Beirut UPDATE Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi. Ambasada României, afectată de explozii VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Două explozii puternice au avut loc, marţi după-amiază, în capitala Libanului, Beirut, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Arabiya şi de Agenţia France-Presse.

Deflagraţia s-a produs în zona portuară Karantina din Beirut.

Potrivit unor surse militare citate de presa libaneză, deflagraţia este rezultatul unui accident, nu a unui atac. „Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, anunţă grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Conform postului tv Al-Manar, explozia a avut loc în zona 12 a Portului Beirut, într-un depozit în care erau stocate substanţe explozive.

Zeci de persoane au fost rănite în urma exploziilor puternice produse marţi după-amiază în oraşul libanez Beirut, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro. Sky News transmite că cel puțin 10 persoane au murit, citând surse oficiale din Liban.

Unele clădiri s-au prăbuşit şi sunt persoane blocate sub dărâmături. Se înregistrează daune materiale semnificative pe o rază de câteva sute de metri.

Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului.

UPDATE Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban.

Crucea Roşie libaneză a anunţat că spitalele din Beirut sunt excedate, numărul persoanelor rănite care solicită îngrijiri fiind extrem de mare.


De asemenea, Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.

Exploziile violente din Beirut ar putea să fi fost cauzate de „materiale explozibile” confiscate şi stocate în depozit „de ani”, a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor de marți, din zona portuară a orașului Beirut, și a întreprins demersuri pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate. Imobilul Ambasadei a fost afectat.

MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore.

Întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol, susține MAE.

„Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară”, anunță MAE.

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: 00961 5 924 849, 00961 5 920 432, 00961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.

MAE precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.