Focar de coronavirus în secția de chirurgie vasculară a Spitalului Județean Timișoara....

Focar de coronavirus în secția de chirurgie vasculară a Spitalului Județean Timișoara. Nouă cadre medicale și zece pacienți, testați pozitiv

0
DISTRIBUIȚI

UPU judetean

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, a anunțat, în această seară, pe pagina sa de Facebook că a fost descoperit un focar de coronavirus în secția de chirurgie vasculară condusă de medicul Mihai Ionac.

”În timpul unor testări de rutină, cum facem sute pe zi în cadrul unității noastre tot în scopul prevenției, atât personalului cât și pacienților, am descoperit în după-amiaza aceasta un număr de cazuri pozitive în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este vorba de 9 asistente/infirmiere și 10 pacienți, toți asimptomatici. Am testat toți pacienții și aproape tot personalul”, a anunțat Pătrașcu.

În urma întrunirii de urgență a comitetului, s-au luat mai multe măsuri. Managerul de la Spitalul Județean Timișoara  a anunțat ”carantinarea Clinicii de Chirurgie Vasculară pentru o perioadă de 14 zile. Acest lucru înseamnă externarea pacienților negativi dacă situația medicală o permite (dacă sunt pregătiți sau pot fi externați fără a le fi afectată starea de sănătate, cu repetarea testării), transferul pacienților asimptomatici în spitalele suport sau externarea lor cu consult infecționist, după caz, cu urmărire pentru retestare”.  De asemenea, a fost efectuată dezinfecția terminală în clinica transformată în focar de COVID 19.

Pacienții rămași internați în secție vor fi monitorizați și îngrijiți de personalul medico-sanitar care a efectuat testul Covid și care a primit două rezultate negative la interval de 72 de ore.Până la expirarea perioadei de carantină, internările de urgență se vor face pe secțiile clinice de Chirurgie 1, 2 și 3.


Tratatarea pacienților și intervențiile chirurgicale vor fi efectuate de chirurgii vasculari (cu repetarea testelor SARS-CoV2 pentru a asigura menținerea statusului de negativi).

”Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca și până acum, vom fi mereu onești și nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situația o impune. Suntem solidari unii cu ceilalți pentru că, în final, urmărim salvarea de vieți”, a scris Raul Pătrașcu în finalul mesajului său.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.