Flight Festival, primul eveniment major din Banat care are loc în timpul...

Flight Festival, primul eveniment major din Banat care are loc în timpul pandemiei

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara și iubitorii de festival din împrejurimi se pot bucura, totuși, de un eveniment de avengură vara aceasta. În conformitate cu noile reglementări pentru siguranță, Flight Festival se transformă într-un eveniment estival de 10 zile, cu activități în șase locații, axate pe trei mari componente: muzică, artă și tehnologie.

Ediția din 2020 este gândită ca o călătorie cu mai multe escale, destinația finală fiind bine cunoscuta locație care a acomodat festivalul și în ediția de debut: Aerodromul Cioca. „Decolarea” se întâmplă în 28 august, iar locațiile în care se desfășoară activități pentru toate gusturile sunt Bastionul Theresia, Gradina de Vară a Filarmonicii Banatul, D’arc pe mal, Piața Sf. Gheorghe, Iulius Town și Aerodromul Cioca.

O altă noutate a evenimentului este că ediția de anul acesta susține 100% artiștii români, dorind astfel să sprijine sectorul cultural românesc, care trece prin momente dificile.Organizatorii au dezvăluit primele nume ale artiștilor care vor urca pe scena Flight Festival de la Aerodromul Cioca: Carla’s Dreams, Irina Rimes, Grimus, Toulouse Lautrec, K-lu, Phaser, R.U.A, Persona, Allover, Kings are overrated, Dragoș Moldovan.

Echipa Flight Festival pregătește ceva frumos și pentru iubitorii de cinema și teatru.


Cinefilii vor avea la dispoziție două locații unde se pot bucura de filme în aer liber (Iulius Garden și D’arc pe mal), iar Sunlight Theatre va găzdui 6 spectacole ale facultăților de profil din țară: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Craiova (Piata Sf. Gheorghe), 3 dialoguri cu actori și regizori consacrați și 3 spectacole de gală (la Gradina de Vară a Filarmonicii Banatul).

„Momentan, acesta este noua normalitate. Trebuie să acceptăm, să ne adaptam la această normalitate, să mergem înainte și să oferim publicului porția de cultură atât de necesară. Flight Festival se va întampla anul acesta altfel și, totuși, la fel. Producția festivalului la Aerodromul Cioca se va întinde pe mai multe hectare, chiar dacă numărul participanților va fi limitat la 500 pe zi. Vom încerca să oferim oamenilor cât mai multe din experiențele minunate cu care i-am obișnuit, de la concerte, activări, ateliere pentru familii și copii, până la locuri de relaxare și delicatese culinare, respectând însă programul și reglementările în vigoare. Masca și distanțarea socială vor fi, bineînțeles, obligatorii”, a transmis Vlad Garboni, unul dintre organizatorii festivalului.

Bilete sunt disponibile de astăzi, pentru fiecare eveniment în parte, în rețeaua Entertix și Iabilet.ro.

Flight Festival a luat naștere în 2019 și este un festival de muzică, artă și tehnologie dezvoltat de organizatori în contextul în care orașul Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei, și al cărui obiectiv este de a introduce cât mai mulți participanți în fascinanta lume a fenomenului cultural și de a poziționa orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival este singurul festival de avengură, din România, care nu se anulează și nu se amână, ci se reinventează. Evenimentul este organizat de Fundația Academică Culturală Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.