Lista completă a localităților din România unde poți plăti roaming, deși nu...

Lista completă a localităților din România unde poți plăti roaming, deși nu ai trecut granița

0
DISTRIBUIȚI

Persoanele care locuiesc sau călătoresc în zonele de graniţă ale României pot accesa din greşeală roaming-ul şi, prin urmare, neplăcerea unei facturi „umflate” la serviciile de telefonie mobilă. ANCOM a publicat un raport de monitorizare pentru aceste zone iar Timişul, ca judeţ de graniţă se numără printre zonele afectate.

În nu mai puţin de 69 de localităţi din judeţul Timiş, cetăţenii pot intra în serviciul de roaming neintenţionat conform raportului ANCOM, în care se află şi lista completă a localităţilor din România de unde se poate accesa eronat serviciul.

Problema afectează mai mult persoanele care călătoresc în aceste zone fără să ştie că pot accesa roaming-ul, fie cu smartphone-ul sau tableta.


Echipamentul se conectează de obicei la cel mai bun semnal iar acesta poate veni de la un stat învecinat. Operatorii sunt obligaţi să informeze asupra acestui lucru printr-un mesaj. În Timiş pe lista localităţilor de graniţă în care se poate activa roaming-ul automat se numără şi oraşele Jimbolia, Sânnicolau Mare şi Deta.

Hărțile de acoperire a semnalului, care pot fi accesate în funcţie de operator, sunt disponibile pe portalul web www.aisemnal.ro al ANCOM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.