Terase „abandonate” în Piaţa Unirii din Timișoara, cu ocazia protestului celor din...

Terase „abandonate” în Piaţa Unirii din Timișoara, cu ocazia protestului celor din sectorul HORECA. „Mulţi dintre antreprenorii români vor intra în faliment” FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-505952069">

Barurile şi restaurantele din Timişoara s-au închis timp de o oră ca formă de protest pentru măsurile autorităţilor care îngrădesc considerabil activitatea sectorului HoReCa. Circa o sută de persoane s-au strâns în jurul orei 17.00 în Piaţa Unirii, cu măşti pe faţă, dar cu pancarte care le exprimau nemulţumirile.

„Ne-am alăturat protestului colegilor din Bucureşti, împotriva restricţiilor impuse industriei ospitalităţii. De fapt suntem singurul business care nu funcţionează din luna martie şi până acum. Rezolvarea este să fim lăsaţi să funcţionăm în mod normal şi cu restaurantele în interior şi cu hotelurile, pentru că asta ar însemna o mult mai mare respectare a condiţiilor ţinând cont că spaţiile sunt mult mai mari şi putem primi oaspeţii în condiţiile impuse de guvernanţi”, ne-a spus Corina Macri, preşedintele HORETIM, organizaţa patronalp HORECA din Timiş.

Deşi toată lumea s-a raliat protestului, unele terase mai aveau clienţi, ei nu au fost daţi afară după ora 17.00 şi au mai zăbovit minute bune. „Timp de o oră am oprit activitatea în toate locaţiile din Timiş şi încercăm să tragem un semnal de alarmă, dacă mergem în acest ritm, în curând mulţi dintre antreprenorii români vor intra în faliment”, a mai spus Corina Macri.

„Meniul zilei: ŞOMAJ” sau „Suntem 10% din forţa de muncă privată a României CONTEAZĂ?”, scrie pe câteva dintre pancarte. Preşedintele HORETIM se temea mai ales de ce urmează în sezonul rece dacă lucrurile nu se schimbă: „Suntem supuşi acestor restricţii deşi statistic nu există nicio îmbolnăvire în industra ospitalităţii. Şi suntem singurul business din Europa, nu există altă ţară în care să nu funcţioneze industria ospitalităţii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.