SCM Rugby Timişoara s-a calificat fără probleme în semifinalele SuperLigii. „Leii” vor...

SCM Rugby Timişoara s-a calificat fără probleme în semifinalele SuperLigii. „Leii” vor înfrunta Steaua

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: SCM RUGBY Timisoara -Oficial / Facebook

Echipa fanion de rugby a Banatului a avut parte de o revenire facilă în partidele oficiale. CS SCM Timişoara s-a impus destul de lejer la Braşov în barajul pentru calificarea în semifinale, scor 57-15 (38-8), cu Tomitanii Constanţa. „Leii” vor avea o misiune mai dificilă în weekend-ul următor, când vor da piept cu Steaua în Ghencea.

Jucătorii lui Vali Calafeteanu au vrut să ajungă de cât mai multe ori în terenul de ţintă advers după lunga pauză de la rugby competiţional. În prima parte de eseuri au avut parte Shennan, Maliepo (3 eseuri!) şi Strătilă (2) pentru timişoreni. În timp ce Melinte a fost exact din punct fix, contribuind cu opt puncte din transformări.


Dobrogenii s-au trecut pe tabelă prin încercarea lui Ciocoiu şi penalitatea transformată de Nasalo.

Intensitatea a scăzut oarecum în repriza a doua pe arena „Noua” de sub Tâmpa. Vaovasa – cu trei eseuri – şi Sabău au mărit ecartul pentru bănăţeni. Melinte a mai transformat de două ori pentru vestici în repriza a doua iar eseul lui Boboc a fost transformat de acelaşi Nasolo pentru Tomitanii. SCM Timişoara (ex-Saracens) a avut atâta poftă de rugby încât nu a vrut să degajeze în aut şi să încheie partida secunde bune după expirarea timpului regulamentar, Simionescu a purtat o acţiune prelungită şi a rezistat atacuilor, i-a pasat lui Shennan, care a realizat „dubla” personală şi a închis în fine meciul.

În următorul weekend misiunea SCM-ului va fi mai grea, deoarece vor juca pe terenul Stelei, grupare calificată direct în semifinale. Mâine se va decide care dintre „U” Cluj şi Dinamo vor înfrunta Baia Mare în cealaltă semifinală, aparent mai dezechilibrată.

SCM Timişoara: M. Lazăr, Căpăţînă, Pungea, Mureşan, Popârlan, D. Lazăr, Neculau, Strătila, Rupanu, Vaovasa, Simionescu, Shennan, Maliepo, Tevita, Melinte. Au mai intrat: Sabău, Lungu, Sikote, Zaharia, Popa, Sirbu, Altinok, Pandachi. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.