ASU Politehnica a început sezonul cu o remiză în faţa Mioveniului. Oaspeţii...

ASU Politehnica a început sezonul cu o remiză în faţa Mioveniului. Oaspeţii au avut două bare, alb-violeţii, mai periculoşi din acţiune FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi

Lunga aşteptare a luat sfârşit. ASU Politehnica a înfruntat din nou Mioveniul în prologul sezonului, dar de această dată tabela a rămas intactă. 0-0 deşi alb-violeţii au fost aproape de gol în repriza secundă, în timp ce argeşenii au lovit de două ori transversala prin execuţiile italianului Davide Massaro.

Aproape şase luni au avut de aşteptat jucătorii lui Tavi Benga pentru a evolua din nou într-un meci oficial, din păcate fără suporteri aproape. Doar câteva bannere la tribuna dinspre Facultatea de Construcţii au amintit de atmosfera obişnuită pe „Ştiinţa”. Noua ediţie a Ligii 2 „pandemică” le-a adus timişorenilor în faţă gruparea care a jucat cu promovarea pe masă în vară, dar care a şi pierdut mulţi jucători.

Prima repriză a fost afectată şi de temperatura deja ridicată. Sergiu Popovici putea să se descurce mai bine în careul advers în două rânduri, prima ocazie venind în minutul 12 după o centrare excelentă a lui Munteanu, dar pe care Popovici nu a fructificat-o cum trebuie cu stângul. În poarta gazdelor a fost preferat azi juniorul Borbei, pentru a acoperi poziţia U18 iar tânărul goalkeeper a avut doar puţin trac, reţinând în doi timpi mingea trimisă de Coşereanu două minute mai târziu. Fără doar şi poate faza partidei s-a desfăşurat cu cinci minute înaintea pauzei, când Massaro a executat surprinzător la colţul scurt din lovitură liberă de la distanţă. Mingea a lovit sub transversală şi a căzut pe pământ. Oaspeţii au cerut gol, dar jocul a continuat iar reluările par să dea dreptat brigăzii conduse de Szabolcs Kovacs.

Politehnica a ieşit o echipă schimbat mult în bine după pauză iar între minutele 52 şi 58 am numărat patru şanse mari de gol. La prima Axente nu a reuşit să agaţe mingea trimisă de Popovici pe jos în faţa porţii, la a doua a apărut Scutaru în careul advers printr-un plonjon cu capul care nu l-a depăşit însă pe portarul Iustin Popescu iar la ultima Pamfile era să-l surprindă pe goalkeeperul Mioveniului cu un şut plasat la vinclul opus.

Cu 20 de minute înainte de final la alb-violeţi şi-a făcut apariţia şi nou sositul Stjepan Plazonja. Croatul care l-a înlocuit pe Axente putea avea impact imediat, dar în minutul 73 nu a profitat de o minge primită cadou dintr-o respingere greşită şi a trimis peste transversală cu portarul în faţă. Putea, la fel de bine, să fie 0-1, ca anul trecut pe „Dan Păltinişanu”, dacă italianul Davide Massaro ţintea mai jos. În minutul 90 acesta a beneficiat de o „liberă” din poziţie bună şi a dat din nou emoţii, mingea a izbit de data asta barele la încheietură după care, cu puţin noroc a ieşit în corner din capul lui Pamfile.

Un 0-0 care nu nemulţumeşte pe nimeni, dar nici nu-i bucură pe timişoreni dacă îşi propun mai multe în noul sezon cu Dan Alexa „supervizor”. Pentru ASU Politehnica urmează acum duelul studenţesc de la Cluj, cu „U”, meci programat luni, 7 septembrie, de la ora 18.30, pentru că este televizat.

Politehnica: Borbei – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (83, B. Vasile) – Munteanu, Ignea, S. Popovici – Axente (69, Plazonja). Pe bancă: Murariu – Jurj, Al. Popescu, D. Andrei, Lolea, Trip, D. Radu. Antrenor: Octavian Benga

CS Mioveni: I. Popescu – Gherghe, Iacob, Burnea (68, Traşcu), Constantin – D. Toma Vereş – Rădescu, L. Marinescu (80, G. Ivan), Coşereanu (cpt., 61, Isfan) – Massaro. Pe bancă: V. Sima – Tîrcă, Şerban, A. Călin. Antrenor: Claudiu Niculescu

Echitabil… pentru oaspeţi

Octavian Benga era sigur la final că echipa sa merita toate punctele, fazele de fotbal au fost indicate ca reper.


„Un 0-0 nemeritat din punctul meu de vedere. Dacă în prima parte jocul a fost echilibrat, consider că meritam azi să câştigăm, am avut patru-cinci situaţii monumentale de a marca, din situaţii de joc, din construcţie, puteam să închidem jocul. Un aspect îmbucurător şi surprinzător pentru mine e că i-am dominat şi fizic pe cei de la Mioveni. Îi felicit pe băieţi, au depus o muncă extraordinară, au dat totul pe teren, felicit şi pe Borbei. Am riscat azi, am jucat cu junior în poartă, ca să avem forţă în câmp şi adversarii au avut două ocazii, două bare. Dar nu ne-au pus probleme din atac poziţional sau din momente de joc, ci doar din faze fixe au avut oportunităţi. Suntem supăraţi pentru că ocaziile au fost imense şi jucătorii meritau mai mult”, a spus „prinicpalul” lui ASU Poli.

Deşi cele două echipe au avut la dispoziţie cinci modificări, oaspeţii, cu o bancă mai scurtă, au preferat trei, clasic, în schimb, Benga a apelat la doar două, dintre care una a fost introducerea lui Plazonja. „L-am schimbat pe Axente cu Plazonja pentru că am vrut mai multă prospeţime. Am vrut să joc cu doi atacanţi, să transform sistemul într-un 4-4-2, dar ei jucau 4-3-3, aveau trei mijlocaşi centrali şi era pericol să pierdem mijlocul, mijlocaşii noştri centrali erau şi obosiţi, neavând soluţii de jucători proaspeţi mijlocaşi centrali ca să ţină doi jucători în pressing, puneam o preiune mare pe ei, dar puteam să pierdem mijlocul şi am ales această variantă. Eu nu cred că a fost neinspirată pentru că Plazonja a avut o ocazie imensă…”, a adăugat Benga.

„A fost foarte greu, pentru că am întâlnit o echipă cu mare experienţă, cu jucători cu state vechi în Liga I, noi am zis şi înainte de acest joc, suferim din punct de vedere al lotului, nu ne-am întregit lotul, urmează să vină 4-5-6 jucători, sper să vină cât mai repede, plus cei care au venit, sunt în urmă puţin cu pregătirea fizică. Pentru primul meci, cu puţin noroc, puteam să luăm cele trei puncte, la acele două ocazii mari, barele lui Massaro. Dar la cum a arătat jocul cred că rezultatul a fost echitabil”, a declarat şi Claudiu Niculescu, tehnicianul Mioveniului.

„Am revăzut şi eu puţin faza, eu spun că a fost gol, dacă arbitrul nu l-a validat s-a terminat 0-0”, a precizat Niculescu despre bara din prima parte a jocului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.