Prezentare parţială la SCM Timişoara pe fondul incertitudinilor în privinţa noului sezon...

Prezentare parţială la SCM Timişoara pe fondul incertitudinilor în privinţa noului sezon al Ligii Naţionale FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O parte dintre noile achiziţii ale „Leilor din Banat” s-au prezenta astăzi în faţa jurnaliştilor, în condiţiile în care încă există multe necunoscute legate de ediţia 2020-21 a sezonului de baschet şi nu numai. SCM Timişoara nu stă pe roze nici acum la capitolul financiar, iar speranţele sunt că situaţia se va îmbunătăţi măcar până la sfârşitul anului.

Dragan Petricevic nu poate miza încă pe toţi jucătorii săi noi, americanul Lewis Dolphin Stallworth IV, de exemplu, nu a putut fi prezent azi căci mai avea de petrecut puţin timp în izolare după sosirea în ţară. Antrenorul şi managerul secţiei de baschet, Dragan Petricevic a stabilit că în noul sezon căpitanul „leilor” va fi Sherwood Brown iar vicecăpitani au fost numiţi Komatina şi Alex Olah, cel din urmă e poate cea mai remarcabilă achiziţie a SCM-ului.

„Mă bucur să mă intorc acasă după 10 ani în care am fost plecat in străinătate. Nu sunt obişnuit cu această nouă acomodare, cu timpul, jucând aici, mă reobişnuiesc cu tot. Mă bucur să reprezint din nou oraşul nostru, Timişoara”, a declarat Olah.

O altfel de „repatriere” e cea a sârbului Igor Mijajlovic. „Am revenit după patru ani în România, mă bucur că am făcut-o la Timişoara. Am avut momente bune la acest club, ştiu colegii, privim cu entuziasm acest sezon, sper că nu vor fi probleme de întrerupere a sezonului”, a punctat experimentatul jucător.

De asemenea, la primele declaraţii în alb-violet în spaţiul public se află şi Nikola Gajic. „Primele impresii despre noua echipă sunt foarte bune, staff-ul şi echipa sunt bine organizate, e un grup bun de jucători. Cred că putem obţine rezultate bune. Sunt optimist, sper că nu vor mai fi probleme cu coronavirusul”, a adăugat acesta.

„Leii” l-au mai readus înapoi pe tânărul Mocriţchi şi l-au luat pe fostul „urs” de la Timba, Norbert Kelemen, în schimb, s-au despărţit de Nikola Pesakovic, Bogdan Popa, Alexandru Coconea, Troy Franklin, Bogdan Penciu şi Amaury Gorgemans.

Cu această ocazie jucătorii au fost şi modele pentru noul set de echipamente alb-violete, unul care prezintă şi simboluri ale oraşului. Dar, care încă aşteaptă noi sponsori.

Campionatul încă o necunoscută

Data de start şi formatul următoarei ediţii a Ligii Naţionale sunt încă neclare. „Noi am alcătuit o echipă competitivă la nivel de seniori, vrem să ne batem cât mai sus.


E anapoda să discutăm despre locurile 1-2-3… Alex a venit din Spania, acolo doar Real şi Barcelona declară ca obiectiv câştigarea, restul doar playoff…”, a mai spus Dragan Petricevic.

Programul şi formatul Ligii e deocamdată în aer, după cum a subliniat tehnicianul: „Datele initiale nu mai sunt valabile. Acest lucru s-a anunţat de mult. Dată fixată e în Cupa României, care va debuta in 15-17 octombrie, în funcţie de câte echipe vor fi pe grupe, vor fi două grupe…”.

Campionatul ar putea suferi şi el modificări inedite, Petricevic vorbind de posibilitatea unui oraş neutru sau nu care să găzduiască mai multe meciuri, posibil un municipiu cu două săli. „S-ar putea din cauza pandemiei să nu avem meci in Timişoara pe parcursul intregului sezon, e scenariul cel mai sumbru, s-ar putea ca acest coşmar să se încheie intr-o lună”, a conchis antrenorul.

Petricevic a mai subliniat şi accentul pe creşterea jucătorilor pus acum de club şi faptul că SCM are două grupe de baschet exclusive ale clubului, pentru a evitat situaţii neplăcute din trecutul recent: „În toată aceasă campanie, tot ce inseamnă jucători U23 sunt născuţi sau crescuţi în Timişoara. …S-a schimbat şi optica in ceea ce priveşte baschetul juvenil, avem două grupe ale SCM-ului… Am încheiat şi un protocol cu MP Sport, dar nu în sensul ca cineva să aibă dublă legitimare, ci după ce ajung la 15 ani să ajungă la SCM nu cu dublă legitimare”.

Financiar: „Nu stăm rău, nu stăm bine”

Nici situaţia financiară nu e una strălucită în club. „Nu stăm rău, nu stăm bine, avem restanţe, pe luna iunie nu am primit suma planificată, de abia în câteva ziele Primăria ne mai eliberează nişte bani. Avem speranţe să terminăm anul zero-zero, cam aşa”, a spus directorul SCM, Vasile Ruşeţ. Acesta a admis că restanţele sunt cam de două luni şi jumătate.

Echipa de baschet nu s-a testat pentru noul coronavirus pentru că nu a fost nevoie, în schimb, se pare că testările la rugby şi handbal au fost completate cu succes, adică niciun jucător sau membru al staff-ului nu a fost depistat pozitiv. Echipa de rugby care în noul sezon e şi ea alb-violetă şi a rămas doar cu particula SCM, va debuta în weekend în noul sezon cu un meci la Braşov contra celor de la Tomitanii Constanţa, joc de baraj pentru semifinalele SuperLigii. Meciul e programat sâmbătă de la ora 15.30 (TVR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.