Titu Bojin, replică pentru Călin Dobra: Cât de fraier poți să fii...

Titu Bojin, replică pentru Călin Dobra: Cât de fraier poți să fii să cheltui atât de puțini bani?

1
DISTRIBUIȚI

Duelul declarațiilor între șeful CJ Timiș, Călin Dobra, și Titu Bojin, fost președinte al consiliului județean și acum din nou candidat pentru funcție și-a consumat o nouă rundă.

După ce mai tânărul fost coleg de partid a explicat că excedentul bugetar al CJT ar fi apărut în urma unui împrumut făcut de Bojin în perioada (2012 – 2016) în care acesta a condus consiliul județean, Titu Bojin a replicat dur.

„Nu vreau să fiu răutăcios, dar v-ați uitat atent la el, nu era obosit? Era în plenitudinea forțelor? Care la el e 49-50%. Pâi cum poți să afirmi că sunt bani necheltuiți de acum patru ani, de pe vremea lui Bojin? Sigur, a fost un credit luat la vremea respectivă, și el făcea parte din CJT, ca vicepreședinte, pe secțiunea de dezvoltare. Pe de altă parte, la ora actuală excedentul pe 2017, și am venit documentat, primul an de guvernare a domnului Dobra, în loc de 181 de milioane s-au cheltuit 41 de milioane. Îi dau total iertare din partea cetățenilor județului pentru că n-a reușit să-i cheltuiască, fiind în primul an, nu s-o fi priceput, a avut de învățat. Trecem la 2018, la un buget de 251 de milioane, planificat pentru secțiunea de dezvoltare, nu vorbim de cheltuieli de funcționare, alte cheluieli, se cheltuie 70 de milioane. Adică sunt 180 de milioane excedent bugetar. Nu vă supărați, aceasta e lispă de profesionalism, lipsă de cunoaștere, lipsă de seriozitate în ceea ce poate să mai și afirme un președinte de consiliul județean. Trecem la 2019, și aici vreau să fac o diferențiere. Nu PSD-ul, pentru că mulți înjură PSD-ul, că e vinovat, că tot ce-i rău în țara asta a făcut PSD-ul. Ce treabă are PSD-ul cu bugetul ăsta? Că și eu am fost consilier județean și am aprobat. În 2019, buget aprobat a fost 296 de milioane de lei. S-au cheltuit 84 de milioane. Deci buget excedentar, rămas necheltuit, 210 milioane. Am mai spus, nu atac pe nimeni, dar cine mă atacă îi răspund. De dat asta n-am atacat pe domnul Dobra, doar îi răspund. 2020, an de campanie. Cât de fraier să fii, în an de alegeri, să ai buget aprobat 299 de milioane, și să cheltui atât de puțin. Haideți să-l împărțim în două, să fim corecți, 150 de milioane la 30 iunie. Știți cât a cheltuit domnul Dobra în an electoral? Nu vorbesc de cheltuielile alea care-s cât palatele din Timișoara, sau de mesh-urile alea pentru care trebuie să te chinui să te uiți de sus până jos, bani aruncați. Deci 150 de milioane alocați în jumătate de an electoral, când măcar ca să arăți la lume că te chinui, dacă n-ai făcut în patru ani, din 150 el cheltuie 24 de milioane”, a spus Bojin în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Acesta consideră că pandemia nu poate fi o scuză pentru autoritățile locale în acest an.


„N-a fost nicio pandemie pentru firmele de lucrări exterioare, la drumuri, de exemple. Nu oprea pandemia buldozeristul, excavatoristul, să ducă utilajele să demolăm stadionul. Măcar să-l fi demolat, să fi ajuns în postura de a avea terenul, să zici dom’le uite aici se construiește stadionul, sau aici se construiește sala polivalentă. Pandemia a fost în tot ceea ce înseamnă societatea românească, de la persoane fizice până la instituții, dar nu are nicio legătură firma de drumuri, și puteți vedea lucrări mari care s-au făcut în pandemie, cum ar fi centura Timișoarei, unde și-a făcut poză și domnul Dobra, și domnul Robu, deși niciunul n-au nicio treabă cu șantierul ăla. Nu contest meritul nimănui în ceea ce a însemnat aprobarea proiectului. O fi Sorin Grindeanu, felicitări, felicitări pentru toți cei care au pus o vorbă bună, și până la Sorin, și de la Sorin încoace, și pentru faptul că se execută acum, dar nu are nicio treabă nici consiliul județean, nici primăria, nici de la Timișoara, nici de la Remetea, cu realizarea centurii de sud, care e treaba CNAIR”, a mai spus fostul șef al Apelor Române Banat.

Titu Bojin a răspuns și acuzelor că ar fi „făcut echipa”, împreună cu Nicolae Robu, la ACS Poli, echipă ajunsă între timp în Liga 3. „N-am avut eu nicio treabă cu echipa de fotbal, iar domnul Dobra știe foarte bine, că a fost și el doi ani la echipă. Șase luni spune dânsul, că ne putem uita pe hârtii când s-a făcut retragerea. Tocmai că n-am vrut să mă implic, și am zis că cel puțin aici am crezut că Dobra are expertiză, fiind cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, fiind director la CSM Lugoj, eu am considerat că e corect ca el să facă parte din conducerea ACS Poli. Sigur, ne-am întâlnit de mai multe ori și cu Robu, și cu Dobra, și la chibițărai despre fotbal, dar n-am decis eu nimic”, a explicat Bojin.

Candidatul ALDE îl vede pe rivalul său drept o piatră de moară la gâtul noului prim-vicepreședinte al PSD, Sorin Grindeanu. „Faptul că la ora actuală bilanțul domnului Dobra e atât de prost, venind ca reprezentant al PSD-ului, care nu e vinovat că domnul Dobra n-a fost în stare, cu conducerea din jurul lui, să facă în așa fel încât să aibă o carte câștigătoare în mână la nivelul PSD Timiș, Călin Dobra e o piatră de moară pentru Sorin Grindeanu la nivel național. Sigur, poziția domnului Grindeanu poate să ajute atât PSD Timiș, cât și județul, nu neapărat pe linie politică. Sigur, îi urez succes în funcția de prim-vicepreședinte al partidului, și mai mult succes aici, în zona noastră, el fiind bănățean, mai în glumă mai în serios va trebui să țină un pic cu regiunea asta, pentru că n-am fost prea iubiți. Timișoara, Timișul în mod deosebit, dar și Carașul, nu putem spune că am fost prea iubiți de bucureșteni și chiar atât de ajutați atunci când am avut nevoie. Încă odată vă spun, Timișul nu are nevoie de bani, ci are nevoie de oameni capabili, care să poată să facă proiecte și să le ducă la capăt”, a mai spus Titu Bojin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.