Nicolae Robu, explicații bâlbâite pentru blocarea lucrărilor la noul Plan Urbanistic General...

Nicolae Robu, explicații bâlbâite pentru blocarea lucrărilor la noul Plan Urbanistic General al Timişoarei

3
DISTRIBUIȚI

Timişoara nu are nici după aproape zece ani un nou Plan Urbanistic General, acest lucru lăsând posibilitatea apariției a tot felul de construcții în zone unde acestea nu ar avea ce căuta. Chestionat despre motivele pentru care fostul arhitect şef al oraşului, Sorin Ciurariu, a oprit lucrările la PUG fără o motivaţie clară, Nicolae Robu a spus că situaţia creată ar fi din cauza unor avize, dar a admis că nu poate oferi o explicaţie 100% completă.

„Nu ştiu care e situaţia actuală, arhitectul şef la un moment dat a considerat că nu sunt întrunite condiţiile, pentru că depindeam de diverşi… nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a se continua lucrul acum.


Altfel spus, ceva de genul: proiectanţii nu puteau să mai facă nimic, până nu primeau de la …nu ştiu ce instituţii avizatoare, nişte avize, să ştie dacă merită să lucreze mai departe sau nu are rost pentru că s-ar putea să nu fie avizat ceea ce este făcut şi atunci se schimbau lucrurile. Ceva de genul acesta, precis, nu vă pot spune”, a precizat Nicolae Robu în videoconferinţa de ieri.

Sorin Ciurariu tocmai a părăsit funcţia de arhitect şef al Timişoarei după neregulile constate de Curtea de Conturi în ultimul control la Primărie. Contractul pentru realizarea noului PUG a fost semnat în octombrie 2010 și avea ca termen de realizare 30 de luni, numai că prin acte adiționale succesive s-a prelungit perioada de realizare a acestuia până la 71 de luni.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.