Călin Dobra, acid la adresa liberalului Nica: „Majoritatea candidaților se ascund în...

Călin Dobra, acid la adresa liberalului Nica: „Majoritatea candidaților se ascund în spatele partidelor, nu au puterea să iasă la o dezbatere”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, candidat PSD pentru un nou mandat, a vorbit în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE despre lupta din campania electorală aflată în plină desfășurare.

„Înțepăturile” sale s-au îndreptat mai ales către Alin Nica (PNL), văzut drept principalul contracandidat. „Majoritatea candidaților se ascund în spatele partidelor, ei nu au puterea să iasă la o dezbatere, să vedem ce a făcut fiecare pentru comunitate, să discutăm pe proiecte. Până la urmă degeaba realizezi câteva proiecte mărunte pentru o comunitate, pentru că nici comunitatea reprezentată de contracandidat nu are tot ce-și dorește la monmentul ăsta. Haideți să nu ne lăsăm păcăliți că am fost la Vocea României sau alte emisiuni și putem reprezenta Timișul. Timișul este european, prin faptul că spui că Timișul trebuie să devină european jignești cetățenii județului, noi suntem europeni”, a spus Călin Dobra.

Acesta a amintit și de faptul că proiectul de lege pentru trecerea Aeroportului Timișoara în subordinea autorităților locale a primit vot negativ chiar din partea liberalilor, în ciuda susținerii liderului PNL Timiș. „Colegii contracandidatului meu au votat împotriva preluarea aeroportului de către autoritățile locale, și cu toate astea a trecut proiectul.


Și nu e vorba de consiliul județean aici, ci și de Primăria Timișoara. Aeroportul în administrare locală înseamnă taxe gestionate local, atragerea de companii străine. Nu mai stabilește Bucureștiul strategia de dezvoltare, strategia de tarifare noi le stabilim, cei care am fi putut fi acționari, CJT și Primăria Timișoara”, a spus Dobra despre proiectul care a trecut la vot în Parlament, însă a fost atacat de guvern la Curtea Constituțională

Candidatul PSD a vorbit și despre posibilele alianțe după alegerile locale de duminică. „Am fost un susținător al unei alianțe PSD – Pro România, cred că ar fi fost alianța câștigătoare la nivelul județului Timiș, cât și la Primăria Timișoara. Din păcate, au contat mai mult orgoliile unora, ambițiile altora, decât să avem o alianță constructivă. Dar am încredere că până la urmă colegul Adrian Pau că va fi alături de echipa social-democrată și alături de mine. În ceea ce privește alianțele de după alegeri, contează foarte mult configurația consiliului județean, contează ce decid cetățenii”, a mai spus Călin Dobra.

În cazul în care va câștiga un nou mandat, prima prioritate a președintelui CJT va fi sprijinirea luptei sistemului medical în pandemie. Un alt obiectiv este păstrarea terenului de la Aerodromul Cioca, noul loc preferat pentru festivaluri în aer liber, lucru care aduce turiști în oraș și sprijină astfel și domeniul Horeca. Un alt domeniu prioritar este infrastructura, iar un domeniu „sensibil”, ignorat de mulți dar cu care Călin Dobra se mândrește, este educația copiilor cu probleme speciale, care „merită îmbunătățit de la an la an”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.