Două tone și jumătate de tutun, confiscat de inspectorii antifraudă aproape de...

Două tone și jumătate de tutun, confiscat de inspectorii antifraudă aproape de frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1652676113">

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală au confiscat ieri nu mai puțin de 2,5 tone de tutun, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

„Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în urma activității de monitorizare la Punctul  de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinația Polonia, urmând a ieși din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș. Inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autoritățile poloneze au transmis că firma declarată și înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacție cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confiște tutunul transportant și să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac”, a transmis ANAF.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor și impozitelor, inclusiv accize, este în cuantum de două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.