A organizat târgul de Crăciun la Cenad şi i-a luat locul primarului...

A organizat târgul de Crăciun la Cenad şi i-a luat locul primarului Nicolae Crăciun. Andrei Tița a devenit cel mai tânăr edil-șef din județ

0
DISTRIBUIȚI

Avea cinci ani când Nicolae Crăciun a fost ales primar al comunei Cenad. 20 de ani mai târziu, tânărul Andrei Tiţa de la USR PLUS reuşeşte să obţină un număr dublu de voturi comparativ cu primarul în funcţie al localităţii şi să devină cel mai tânăr primar din judeţ. Andrei Tiţa are 25 de ani şi a declarat marţi seara, la PRESSALERT LIVE, că în campania electorală susţinerea familiei şi a USR PLUS şi-au spus cuvântul.

Întrrebat ce l-a determinat să candideze, Tiţa a răspuns: „Nu am avut experienţă politică, dar am ales să nu mai stăm de o parte. Am organizat un târg caritabil de Crăciun, am văzut că oamenii au încredere în mine, şi atunci am zis că alături de o echipă competentă putem face treabă”. Tiţa a obţinut de la alegătorii din Cenad 751 de voturi, dublu faţă de Nicolae Crăciun, care a fost 20 de ani primar.

Noul edil-șef a terminat Facultatea de Drept și a urmat un master de Contencios administrativ si fiscal.

„Oamenii au văzut că sunt ambiţios şi au văzut prin mine schimbarea, probabil au existat nişte vorbe că este un copil, este prea tânăr.


Am văzut oamenii care au mers la vot pentru că duminică mi-am petrecut ziua în stradă, nu au fost doar oameni tineri. Le-am promis o schimbare în bine, nevoile oamenilor să fie pe primul loc. Nu există în comuna noastră locuri de joacă pentru copii, vrem să ne ocupăm şi de vârstnici. Trebuie să urmărim proiectele în derulare la Cenad, să urmărim evoluţia lor, la noi sunt probleme mari cu căminul cultural, unde este nevoie de multă muncă în interior, exteriorul este finalizat”, a spus tânărul primar ales.

Liderul filialei Timiş a USR a completat: „mergând în campanie la Cenad am văzut un parc pericol public, le-am cerut cetăţenilor să ne dea o şansă să facem lucrurile altfel. Primul lucru este să scăpăm de pile, cunoştinţe şi relaţii în administraţia publică, vrem să avem oameni competenţi acolo”.

Andrei Tiţa este pasionat de agricultură, a lucrat în achiziţii publice ca inspector şi îşi ajută familia, care are o afacere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.