ASU Politehnica, hotărâtă să păstreze toate punctele pe „Ştiinţa” după derby-ul timişorean...

ASU Politehnica, hotărâtă să păstreze toate punctele pe „Ştiinţa” după derby-ul timişorean cu „Ripi”. Alb-violeţii nu sunt feriţi de probleme de lot

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi

După duelul din Banatul Montan, de la Reşiţa, pe ASU Politehnica o aşteaptă un nou derby mâine. Alb-violeţii au un moral superior concitadinei Ripensia, după startul de campionat împiedicat al celei din urmă, dar „principalul” gazdelor, Octavian Benga,se aşteaptă ca elevii amicului Cosmin Petruescu să fie mai montaţi ca de obicei.

Tehnicianul poliştilor e convins că valorile se vor nivela mâine pe „Ştiinţa”, deşi echipa sa e favorită pe hârtie. „E un derby local, cu concitadinii noştri, cei de la Ripensia. Chiar dacă începuturile au fost diferite, ca rezultate, număr de puncte, consider că mâine va fi un meci echilibrat şi nu o spun doar ca să mă aflu în treabă. Cei de la Ripensia vor fi cu siguranţă motivaţi, poate mai mult ca în alte meciuri. Din punctul meu de vedere va fi un meci foarte echilibrat. Le-am transmis asta şi jucătorilor noştri toată săptămâna. Şi ei sunt conştienţi, trebuie să tratăm meciul cu foarte mare atenţie. Tot timpul în derby-urile locale rezultatele sunt imprevizibile… Nu au făcut meciuri foarte rele, în multe momente au controlat jocul, atât cu Craiova, cât şi cu Petrolul. Au câştigat apoi cu Bacău, o echipă care chiar dacă nu are niciun punct, e echipă pe care chiar am urmărit-o pentru că de fiecare dată următoarea echipă cu care joacă Bacăul jucăm noi. Şi am văzut aproapre toate meciurile lor. Nu e uşor să câştigi cu ei, înseamnă că Ripensia e pe un drum bun. Noi vrem să câştigăm, cu siguranţă vom da totul pe teren, ne dorim foarte mult victoria şi sper ca prin mijloacele noastră să ne şi îndeplinim acest obiectiv”, a declarat Octavian Benga.

„Nu mă aştept la un meci închis. Cred că nici cei de la Ripensia, nici noi, nu avem nimic de pierdut. Nu cred că va fi vreo echipă care nu vrea să-şi dorească mâine victoria.


Se joacă fără spectatori, deci nu e niciun avantaj, nici pentru Poli, nici pentru Ripensia. Era un avantaj mai mare pentru noi dacă se juca cu suporteri. Era o presiune mai mare pe ei. Pentru Ripensia e un joc acasă, ca şi pentru noi, şi se vor echilibra forţele în teren. Antrenorul lor cu siguranţă ne-a urmărit, pentru că-l cunosc foarte bine. Este un prieten de-al meu şi cu siguranţă va fi mult mai motivat faţă de celelalte meciuri, îşi va dori să câştige acest joc. Ultima sa echipă a fost Politehnica, cu siguranţă a pregătit foarte bine jocul”, a adăugat Benga cu referire la omologul de banca lui „Ripi”.

Alb-violeţii au şi ei probleme de lot, în special după meciul cu Reşiţa, unde Călin Jurj a suferit o accidentare groaznică şi s-a alăturat lui Vidrăsan pe lista absenţelor de durată. „Avem ceva probleme de lot. Jurj, care e accidentat şi nu va face mâine parte din lot. Mai avem mici accidentări, Plazonja şi Popovici au ceva probleme medicale. Vom vedea, sper ca până la meciul de mâine să-i recuperăm pe Popovici şi Plazonja. In rest toţi jucătorii sunt apţi, inclusiv Ignea, care s-a antrenat toată săptămâna. Doar la cei doi avem mici semne de întrebare. Vidrăsan se va opera zilele următoare, sperăm să revină cât mai repede”, a mai spus „principalul” Politehnicii.

Timişoreanul Dorin Codrea a fost prezent de la o vârstă fragedă pe teren la primul duel oficial de campionat cu Ripensia. Deşi tânărul mijlocaş, ajuns la 23 de ani, nu are multe amintiri, a fost o tensiune mai mare atunci, când cele două concitadine concurau pentru câştigarea Ligii a IV-a. Codrea a debutat în prelungirile unui ASU Poli – „Ripi”, fără public, la Gara Mare, scor 2-1, şi a fost contestat de roş-galbeni pentru că nu avea buletinul la el.

„Ne aşteaptă un derby local, în care nu se va ţine cont de poziţia în clasament sau de forma actuală, nu avem altă variantă decât victoria. Sunt sigur că dacă vom munci ca la celelalte meciuri, o vom obţine”, a spus Codrea, care a fost integralist în primele etape. „Am câţiva prieteni şi foşti colegi, care vor să dea totul mâine şi să obţină cele trei puncte, însă le va fi greu!”, a precizat închizătorul.

Partida ASU Politenica – Ripensia UVT se dispută mâine, de la ora 11, pe arena „Ştiinţa”, fără spectatori, în etapa a V-a a Ligii 2. Partida poate fi urmărită pe pagina de YouTube a clubului gazdă. Alb-violeţii au opt puncte din patru jocuri şi sunt în Top 5 al eşalonului, în timp ce „oaspeţii” au doar trei puncte, dar din doar trei partide disputate şi sunt mai aproape de coada clasamentului. În „presezon” cele două au remizat, scor 2-2, într-un joc disputat în aceeaşi locaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.