SCM Timişoara a pierdut şi primul meci din turneul bulgar. „Leii” şi-au...

SCM Timişoara a pierdut şi primul meci din turneul bulgar. „Leii” şi-au aflat grupa din noul format al Ligii Naţionale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Timişoara – pagina oficială / Facebook

SCM Timişoara a disputat ieri al treilea joc de verificare din această perioadă. Baschetbaliştii alb-violeţi au fost depăşiţi la limită de gazda patrulaterului de la Stara Zagora, BC Beroe, scor 53-57.

După cele două eşecuri din Serbia, cu U-BT Cluj şi KK Vrsac, SCM-ul a inceput ieri un nou stagiu in Bulgaria. In primul duel din turneul de la Stara Zagora, timişorenii au condus la pauză cu 24-23, dar au fost invinşi in cele din urmă de gazdele de la Beroe.

„Am controlat meciul pe aproape toată durata sa, însă am avut un procentaj foarte scăzut la aruncările de trei puncte, 17 la sută. Pe de altă parte, mă bucură că 90 la sută din aceste ratări au fost aruncări deschise. Mai bine să consumăm aruncările ratate în meciurile amicale decât în cele din campionat”, a declarat Dragan Petricevic, tehnicianul bănăţenilor.

Astăzi, SCM Timişoara dispută a doua partidă in cadrul patrulaterului de la sud de Dunăre.


La ora 16.30 se dispută meciul cu BC Yambol. Vineri e programat ultimul joc al „leilor” in Bulgaria, cu Academic Bultex Plovdiv.

Grupă cu Oradea şi Craiova

SCM Timişoara a aflat in sfârşit săptămâna aceasta date despre noul sezon. FR Baschet a stabilit la masculin două grupe iar bănăţenii le au pe Oradea, Craiova şi Dinamo printre cele mai puternice adversare: – Grupa impar: U-BT Cluj, BC CSU Sibiu, Steaua, BCMU FCA Pitesti, CSO Voluntari, Athletic Constanta, CSM Miercurea Ciuc;
– Grupa par: CSM CSU Oradea, Dinamo-Stiinta, SCM Timisoara, SCM U Craiova, CSM Galati, CSM 2007 Focsani, CSM Tg. Jiu;

Campionatul se va desăşura astfel:

Faza 1: se joaca in grupa, fiecare cu fiecare, tur-retur, si se face clasamentul; conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de cate 3-5 etape, conform tabelei Berger; daca, calendarul international al lotului national de seniori va permite, atunci un turneu va fi in noiembrie iar celalalt, de 5 etape, in decembrie 2020;

Faza 2: se formeaza doua grupe: primele 3 echipe din fiecare grupa din faza 1 vor forma grupa 1-6 iar celelalte grupa 7-14; se joaca fiecare cu fiecare, tur/retur, pe sistem de etape daca se va permite;

Faza 3: in functie de evolutia pandemiei, se va juca sub forma de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-12 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem Final 4); LNBM se va termina intre 01 – 16 iunie 2021.

Turneele de CRM si LNBM, de regula, daca programul competitional o va permite, se vor juca astfel: 3 etape (joc-joc-pauza-joc), 4 etape (joc-joc-pauza-joc-joc), 5 etape (joc-joc-pauza-joc-joc-pauza-joc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.