Constantin Cătălin Sfarghiu, candidatul USR-PLUS la Primăria Săcălaz, şi-a prezentat în emisiunea PRESSALERT LIVE obiectivele prioritare pentru comuna limitrofă Timişoarei. Useristul cu experienţă vastă în management nu face promisiuni fanteziste, ci are în vedere racordarea la utilităţi a tuturor locuitorilor, dar şi planuri legate de infrastructură şi, mai ales, educaţie, care poate fi sprijinită prin parteneriate de tip public-privat.
Prima prioritate despre care a vorbit Cătălin Sfarghiu e elaborarea PUG-ului comunei. „Pentru a şti şi noi unde şi cum construim şi unde facem zonă industrială şi unde rezidenţială. Apoi utilităţile, tot ce înseamnă, cel puţin în patru ani de zile vrem să nu mai fie nicio casă care să nu fie racordată, la apă, canal… Avem şase-şapte familii care nu au curent electric, în Beregsău Mare, adică la 12 km de Săcălaz şi cu cereri depuse de 8-10 ani de zile. E o problemă majoră la infrastructură. Inclusiv domnul Dobra a venit cu mare fast şi a inaugurat continuarea micii centuri, de la Săcălaz spre Dudeşti, adică tot traficul greu îl va băga prin centrul Săcălazului, în momentul în care ai ditamai DN-ul şi stai 10-15 minute să traversezi strada, în toată localitatea există doar trei treceri de pietoni.
Noi avem nevoie de centură ocolitoare foarte mare. Avem nevoie de susţinerea educaţiei, media la şcoala din Săcălaz a fost de 6,50, înseamnă că avem o problemă, dar directorii sunt puşi în funcţie politic. Şi acum avem director pus datorită politicului. De unde să avem educaţie dacă e numit politic? Totul trebuie să fie pe concurs, cel mai competent să câştige!”, a declarat Cătălin Sfarghiu la PRESSALERT LIVE.
„Sunt foarte multe instituţii private care îşi doresc să facă acest parteneriat public-privat cu administraţia locală. Să-i ajute cu clădiri, cu terenuri, utilităţi şi împreună să se poată dezvolta educaţia, începând de la un afterschool, plecând de la baze de sport, totul înseamnă parteneriat, pentru asta trebuie să ştii şi să ai discuţii cu aceşti manageri. Aud foarte mult: vom aduce investitori… dacă întrebi care e obiectivul, ce oameni vor găsi să angajeze, nu vor ştii. Eu, venind din domeniul privat, ştiu exact ce au nevoie. Teren gratis dau toate primăriile din România… îşi construiesc fabrică şi apoi nu au pe cine să angajeze, nimeni nu face un studiu să vadă dacă se merită…”, a mai spus Sfarghiu.
Secretul succesului în administrația locală este reprezentat de finanțările europene. Un obiectiv exact în programul useristului e construcţia de creşe la Beregsău Mare şi Beregsău Mic, proiecte posibile „prin fonduri fonduri europene, fonduri norvegiene, inclusiv anul trecut a fost o nişă în care se puteau lua fonduri norvegiene 500.000 euro pentru creşe”.