Sorin Predescu vede un altfel de PNL Timiş cu Alin Nica lider:...

Sorin Predescu vede un altfel de PNL Timiş cu Alin Nica lider: „A câştigat cu această piatră de moară, Nicolae Robu, de glezne”

1
DISTRIBUIȚI

alin nica robuLiberalul Sorin Predescu, un oponent al proaspătului pierzător al alegerilor locale, e convins că la PNL Timiş a început deja schimbarea gărzii. Şeful Direcției Județene pentru Cultură Timiş, care a fost detaşat la Craiova, e convins că noua echipă care se va forma în jurul lui Alin Nica, preşedintele ales la „Judeţ”, va da uitării structura „toxică” formată de Nicolae Robu.

Dacă despre mesajul lui Dan Diaconu, demisionar din funcţia de preşedinte PNL Timişoara, Predescu a spus „înseamnă şi o asumare că a fost în echipă cu Nicolae Robu, exista această gândire comună, că ceea ce fac bine şi doar au comunicat prost. Nu ştiu ce-şi doreşte mai departe… E un tip de comunicare închisă, nu a fost niciodată un comunicator extraordinar…”. Limbajul lui Ioan Nasleu, şeful de la Pieţe SA, a fost caracterizat astfel: „Sincer, e aripa PRM a PNL, ce să …?! …Într-adevăr până vineri a fost. Datul afară din partid nu e aşa simplu. Altfel nu mai eram nici eu demult. Dar nu cred că mai e asumat de partid, cum a fost până vineri. A fost una din cauzele pentru care Nicolae Robu a pierdut, se înconjurase de un tip de lume improbabilă pentru un cadru universal, cu un limbaj improbabil pentru cel care-l aude un cadru universitar. Am mai vorbit despre fascinaţia lui Nicolae Robu pentru această lume, una la limita civilizaţiei ca să spun frumos”.

„Era evident că acest tip nu doar de comunicare, de acţiune, la nivel local, nu putea fi dus de un oraş care nu funcţionează chiar ca toate oraşele din România. E o invariabilă sociologică dacă vreţi. … Banatul nu a avut iobăgie. Distanţa dintre oameni e mică, ne salutăm la persoana I imediat după ce ne cunoaşte. Avem senzaţia de egali între egali orice meserie avem.


Şi asta face din Timişoara un oraş diferit de alte zone… Acest respect care ar veni apriori nu există şi trebuie câştigat permanent. Abordările astea în forţă nu vor funcţiona niciodată…”, a mai spus Sorin Predescu despre politica de până nu demult din PNL Timiş condus de Robu.

„Mă bucur foarte tare că acele birouri se vor elibera. Şi vor veni oameni, pe care de altfel îi cunosc de mult, şi au stat mai degrabă în afara sediului partidului că nu mai aveau ce căuta înăuntru. E o schimbare de gardă la PNL, nu că ar veni alţi oameni decât cei care au fost în PNL, probabil vor veni şi oameni noi, am văzut că partidul se va deschide. Dar eu mă bucur de revenirea la o normalitate, la o colegialitate firească şi am depăşit acest impediment, care a însemnat o structură de putere în jurul lui Nicolae Robu”, a adăugat liberalul susţinător al „echipei Nica”. „Sunt deja alţi oameni în sediu… Schimbarea de gardă cred că deja se face. Evident e în spatele lui Alin Nica, are legitimitatea de a conduce acest partid, a câştigat cu această piatră de moară Nicolae Robu de glezne şi totuşi a câştigat Consiliul Judeţean Timiş… el este legitimat de populaţie, dar şi de partid, pentru a conduce mai departe destinele PNL Timiş. Nu va lucra exact cu cei care l-au furat la alegerile interne, au ameninţat şi au sabotat campania, au fost şi astfel de personaje”. a precizat Predescu.

„E o poveste veche, la singurele alegeri interne, în PNL s-au făcut alegeri pentru preşedinţia filialei Timiş o singură dată în zece ani. Atât s-a speculat din regulament că nu se fac cu şase luni înaintea alegerilor europarlamentare, locael… că abia după şapte ani s-au făcut primele alegeri interne şi atunci s-a constituit cu adevărat această echipă toxică…”, a mai spus liberalul cu referire la Popoviciu şi Nasleu. „Nu degeaba s-a constituit Glasul – acea mişcare a primarilor, unde lider era tot Alin Nica. PNL, dincolo de aceste personaje, care ocupau şi ca vizibilitate, avea viaţă internă şi a încercat să supravieţuiască. Poate să fi o eroare de judecată pe care au făcut-o cei din conducerea naţională a PNL-ului. De ce l-au susţinut pe Nicolae Robu fără analiză anterioară… Cred că a fost şi o lipsă de atenţie. Din păcate, Timişoara, care nu a mai reuşit să fie importantă în politica naţională, a devenit neimportantă şi în politica internă a PNL-ului”, a subliniat Predescu.

1 COMENTARIU

  1. Serios? Procentele si discutiile dintre cetateni arata altceva. Domnul Alin Nica a candidat independent, sau pe sigla PNL? Nu cumva domnul Alin Nica a castigat alegerile pe munca primarilor din localitati? Desigur ca dansul stie asta. Eu am explicat de foarte multe ori in ultima vreme in mediul rural si in Timisoara cine este domnul Alin Nica si care este legatura cu administratia Robu. In judetul Timis PNL este asociat cu administratia Robu si Guvernul Ludovic Orban. Restul e can-can ca sa-si „trateze unii frustrari personale”. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.