Spectacol pe cer cu lasere, proiectoare și mașini de fum, în Piața...

Spectacol pe cer cu lasere, proiectoare și mașini de fum, în Piața Unirii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primele trei zile ale lunii octombrie aduc în fiecare seară la Timișoara, începând cu ora 20.00, un proiect fascinant care va recrea pe cer, în Piața Unirii, Aurora Boreală și Australă, cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum. Proiectul BOREALIS din cadrul programului Bega!2020, sprijinit de consulatul onorific al Italiei la Timișoara, aduce la Timișoara fascinantele aurore boreale și australe, recreându-le la mii de kilometri distanță de locul în care acest fenomen se petrece în mod natural, pentru a simboliza semnificația acestui program din cadrul proiectului „Lumină peste granițe” (Light over Borders).


Ca în toate lucrările sale, pentru designerul proiectului BOREALIS, artistul elvețian Dan Acher, orașul este folosit ca un loc de joacă în care sentimentul de apartenență și comunitate dorește să joace un rol predominant.

Bega! este un program creat de Plai și alți creatori timișoreni pentru capitala culturală europeană, care dorește să cuprindă și malurile râului Bega în ansamblul evenimentelor artistice.

Proiectul, programat inițial pentru anul viitor, a luat locul celui prevăzut pentru acest an din motive legate de restricțiile în vigoare, deoarece se desfășoară într-un loc spațios din centrul orașului, unde participarea este mai puțin restrictivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.