Spectacole de neratat în luna septembrie, la Teatrul Maghiar din Timișoara

Spectacole de neratat în luna septembrie, la Teatrul Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În cursul lunii septembrie, teatrul maghiar din Timișoara are programate mai multe spectacole, care vor avea loc atât în aer liber, în curtea fostului cinematograf Arta, cât și în sala mare a teatrului.

În 15 septembrie, de la ora 18.00, curtea cinematografului va găzdui spectacolul invitat „O lume ne desparte”, o monodramă în regia lui Kaj Ádám și interpretată de Ildikó Lanstyák, după „Scene dintr-o căsnicie” de Ingmar Bergman. O primă variantă a spectacolului a fost montată în cadrul festivalului „Fészfék” din Slovacia, unde a câștigar premiul juriului și pe cel al publicului. Spectacolul va fi jucat în limba maghiară și va fi tradus în limba română la cască, iar biletele pot fi procurate la casierie sau online, prin www.biletmaster.ro.

În același spațiu se vor desfășura, în 18 și 19 septembrie, de la ora 19.30, Zilele Filmului Maghiar la Timișoara, care sunt subtitrate în limba română.


În prima zi va fi difuzat scurtmetrajul „Düne” și filmul „Cei care au rămas”, care readuce în prim plan dramele Holocaustului dar și sporirea apăsătoarei influențe sovietice în Ungaria, iar în ziua următoare, e programat scurtmetrajul „Pá kis panelom!” (Pa, dragul meu bloc!) și filmul „Drakulics elvtárs” (Tovarășul Draculici), povestea unui luptător în revoluția cubaneză care își vizitează țara natală în anii ʹ70, stârnind o serie de nedumeriri. Intrarea este gratuită, în baza rezervării la ticket@tm-t.ro sau la nr. Tel. 0752.111.803.

Spectacolul „Ursulețul Winnie Puh” va avea loc în sala mare a teatrului în 19 septembrie, de la ora 17.00, și în 21 și 22 septembrie, de la ora 11,00, iar în 26 septembrie, de la ora 16,00, va putea fi vizionat spectacolul „Testosteron”, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare la Timișoara, care va fi jucat în limba maghiară și tradus la cască.

Teatrul maghiar va avea și două reprezentații în deplasare cu serata muzicală „Zi-i!”, în 10 septembrie la Jimbolia și în 17 septembrie la Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.